Pliško: Vlada traumatizira umirovljenike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Županijska organizacija Hrvatske stranke umirovljenika na današnjoj konferenciji za novinare zatražila je od Vlade da raspiše hitne izbore te je porucila da podupire mirne prosvjede gradana.

Razlog je, vele u stranci, sramotno ponašanje Vlade koja je potpuno izgubila kontrolu i sposobnost stvoriti strategiju izlaska iz krize, a pritom se bahato ponaša i vrijeda gradane.

Predsjednik županijskog HSU-a Zdenko Pliško posebno se osvrnuo na ponašanje Vlade prema umirovljenicima koje, smatra on, svjesno i tendenciozno traumatizira i zastrašuje.

- Uobicajeni je scenarij da prvo Vlada pusti informaciju da nema novca za mirovine, a onda se za dva dana javi premijerka Jadranka Kosor koja umiruje javnost. Vlada se služi jeftinim trikovima i unosi nemir medu ionako siromašne i ocajne umirovljenike. Po tko zna koji put ponavljamo da su umirovljenici svoje mirovine zaradili i da im ih ne daje ni Kosor niti itko iz njene Vlade koja je izgubila svaki i moralni i politicki kredibilitet, kazao je Pliško.

Iako ne bježe od cinjenice da se odnos broja umirovljenika i zaposlenih gradana stalno pogoršava, u prvom redu odgovornom smatraju Vladu koja, prema mišljenju HUS-a, nije u stanju obuzdati rastucu nezaposlenost niti uvesti reda na tržištu rada, a istovremeno svojom poreznom politikom potice rad na crno.


Podijeli: Facebook Twiter