Pliško ostaje na celu istarske organizacije HSU-a

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zdenko Pliško je odlukom Skupštine u utorak ostao je predsjednik Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika. U izvješcu o radu u proteklih godinu dana osvrnuo se i na svibanjske izbore ustvrdivši da su njihovi rezultati zadovoljavajuci, ali da pred strankom ipak predstoji mnogo rada i truda da ne bi izgubila povjerenje biraca.

Dodao je da HSU u Istri trenutno broji 1.118 clanova organiziranih u 17 organizacija po gradovima i opcinama. U programu rada za naredno razdoblje HSU ce ustrajati na svojim principima koje u gospodarskom programu oslikava moto "Promijenimo Hrvatsku, cuvajmo, proizvodimo, stvarajmo, prodajmo i kupujmo hrvatsko".

Oreste Cosseto ne dijeli u potpunosti Pliškova stajališta, vec smatra da popularnost stranke opada, stoga gradskim i opcinskim organizacijama treba dati više samostalnosti jer one najbolje poznaju stanje na terenu. Predsjednik HSU-a Silvano Hrelja, koji je skupštini prisustvovao kao delegat, naglasio je da stranka mora funkcionirati kao jedinstveni organizam i dodao da je na proteklim izborima bila u teškoj bitci, koja se u Istri vodila izmedu IDS-a i Ladonje, i ipak polucila zadovoljavajuce rezultate te da popularnost stranke ipak nije pala.

Uz to, smatra da HSU ne bi trebalo prozivati kao interesnu stranku jer sve su stranke interesne, a "našoj je najvecem u interesu dostojanstvo covjeka i zato smo više nego interesna stranka", naglasio je Hrelja.


Podijeli: Facebook Twiter