Plinska platforma kao inspiracija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Cak 27 umjetnika iz Hrvatske, Crne Gore, Italije i Madarske sudjelovalo je na ovogodišnjoj likovnoj koloniji 11. Salon pod hrastom 2010. u organizaciji dr. Ante Mihovilovica koja je okoncana izložbom radova na njegovom imanju na Malom Kaštijunu blizu Pomera.

Likovna kolonija trajala je osam dana, a tema slika bila je impozantna plinska platforma Anamarija A koja se nalazi 30 nautickih milja od Pule, na hrvatsko-talijanskoj morskoj granici.

Prije samog otvaranja prisutni su mogli poslušati Dragu Draguzeta koji je na mihu odsvirao jednu numeru, te pjesnika ?ermana Vitasovica koji je recitirao svoje stihove.



Prisutnima su se obratili i umjetnici Bela Nove iz Budimpešte i Istra Lazaric Toner, vlasnica galerije "Valerija" u Medulinu, koji su pohvalili ovogodišnju likovnu koloniju i istaknuli važnost druženja i prijateljstva medu umjetnicima.

Za glazbeni dio veceri pobrinuo se lijecnicki trio Eskulap koji cine dr. Edi Terlevic (saksofon), dr. Kemal Alambašic (truba) i dr. Egidio Gregorovic (gitara i vokal).

Na ovogodišnjem 11. Salonu pod hrastom sudjelovali su umjetnici: Marcelo Brajnovic, Bojan Šumonja, Liliana Corfiati, Istra Lazaric Toner, Danilo Bingham, Jasna Mihovilovic, Zvjezdana Brajnovic Hegedušic, Darko Drljevic, Branka Grakalic, Radoslav Vujovic, Vedran Šilipetar, Eros Cakic, Milan Dragija, Bela Nove, Mihaly Szeverenyi, Robert Pauletta, Romano Ugussi, Vera Messi, Milena Vladisavljevic, Nataša Brajkovic, Petar Brajnovic, Luka Lagator, Valerio Martincic, Delia Tanger, Marija Valentina Žuvic, Boris Nemeš i Borut Skok.


Podijeli: Facebook Twiter