Plinofikacija centra Pule nastavlja se 15. rujna

(M. ANGELINI)
(M. ANGELINI)

"Nakon ljeta očekuju nas novi radovi u centru grada jer ćemo krenuti u plinofikaciju Zagrebačke, Mletačke i Dobriline ulice, odnosno dijela Giardina od kazališta do ljekarne i Trga Republike, te plinofikaciju Kaštela, odnosno ulica Castropola i Sergijevaca. Plinofikacijom tih dijelova bit će okončana rekonstrukcija plinovodne mreže Pule, a 1. svibnja sljedeće godine iz funkcije će se izbaciti kompletna dosadašnja opskrba gradskim plinom grada, najavio je početkom ljeta direktor Plinare Dean Kocijančić.

Kazalište prvo dobiva plin

Prema dosadašnjim najavama, posljednja "sezona" plinofikacije startat će 15. rujna. I to završetkom dionica u na proljeće započetoj Gladijatorskoj ulici iznad Arene i Tartinijevoj ulici na Monte Zaru, a potom nastavkom plinofikacije u centru grada, točnije Dobrilinoj ulici.

- Namjera je u centru grada prvo na prirodni plin spojiti Istarsko narodno kazalište, stoga i krećemo od raskrižja s Radićevom ulicom prema kazalištu i Domu hrvatskih branitelja, a potom na drugu stranu Dobriline ulice prema vatrogascima. Čim to završimo započet ćemo s radovima u prvom dijelu Giardina, od kazališta prema Ljekarni, čime bi u cijelosti zgotovili radove na prometnici Giardina, najavljuje direktor Plinare.

Nastavak kopanja u Zagrebačkoj

Kocijančić ističe da vjerojatno sredinom rujna slijede i radovi u Ulici Marsovog polja, odgođeni zbog turističke sezone s obzirom da je ta prometnica važan pravac za brojne turiste koji iz grada i u grad dolaze iz smjera Premanture i rta Kamenjak. Kocijančić međutim ističe da Anticovu ulicu neće raskopavati s obzirom da je u njen trup položena plastična instalacija prije deset godina koja se još uvijek smatra novom.

- Nakon ovih navedenih radova, nešto nakon Nove godine, uslijedit će plinofikacija Zagrebačke ulice, a do gašenja pogona gradskog plina i svih ostalih ulica u središtu grada Pule, zaključio je direktor Plinare Dean Kocijančić. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter