Plinacro: Bivšim šefovima 10.000 eura osiguranja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plinacro, državna tvrtka koja vodi plinski transportni sustav, doznajemo, i dalje svojim bivšim predsjednicima i članovima uprava iz vremena HDZ-a, sukladno njihovim tadašnjim, vrlo izdašnim menadžerskim ugovorima, plaća visoke iznose za police životnog osiguranja, čak i onima koji su tvrtku vodili prije devet godina!

Prema informacijama našeg lista, riječ je o 10.000 eura godišnje po osobi, što u Plinacru neslužbeno potvrđuju, napominjući kako je riječ o "otprilike tolikim iznosima". Ne žele otkriti koliko takvih polica i dalje uplaćuju niti za koje točno bivše predsjednike i članove uprava, već samo napominju kako je riječ o beneficijama iz njihovih nekadašnjih ugovora o radu s Plinacrom, koje ne mogu ukidati.

Od početka 2012. godine, kad je vladajuća koalicija u Plinacro postavila svoje ljude, takvih beneficija navodno više nema, a raskidanje ranije ugovorenih koštalo bi ih, kažu u Plinacru, više negoli same skupe police. Koliko dugo će tvrtka još police uplaćivati, ostaje također neodgovoreno.  

Prema našim informacijama, Plinacro životno osiguranje i dalje plaća za najmanje pet svojih nekadašnjih djelatnika - Branka Radoševića i Jerka Jelića Baltu, kao predsjednike uprava od studenog 2005. do veljače 2012. godine, kao i za još tri člana uprava iz njihovih mandata.

Na pitanje o kojim je iznosima riječ i dokad će uplate ići, u Plinacru odgovaraju kako je riječ o poslovnoj tajni. (B. MRVOŠ PAVIĆ/Novi list)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter