Plin, kolektor, kružni tok - gužva!

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Puljanima predstoje barem dvije, tri godine velikih problema u prometu, najavio je gradonacelnik Boris Miletic. To ce se dogoditi zbog plinofikacije, koja ce se u jednom trenutku vremenski preklopiti s predstojecom izgradnjom obalnog kolektora na rivi, uredenjem rive i izgradnjom kružnog toka u Šijani. Radovi na kružnom toku bi trebali poceti 2011., a trajali bi desetak mjeseci.

- Nakon nedavnih razgovora s državnim tajnikom i Hrvatskim cestama gotovo da možemo biti sigurni da više nece biti prepreka u realizaciji kružnog toka u Šijani. Dakle, projekt je podijeljen u tri faze: prva je izgradnja kružnog toka na dvije razine, druga je izgradnja od skretanja za Green Garden do cvora Peliceti, a treca izgradnja spoja prema aerodromu, pojasnio je Miletic.

Govoreci o prvoj fazi, koja je Puli prometno najvažnija, rekao je da se parcelacijski elaborat mora provesti kroz katastar, a prema planu ulaganja Hrvatskih cesta, izgradnja bi trebala poceti iduce godine, za što su i osigurali sredstva.

- Mi smo sa svoje strane odradili sve što je bilo neriješeno, a pritom mislim na imovinskopravne odnose. Tako je Grad Pula sudskim putem došao u posjed parcele na kojoj se nalazi Inina benzinska crpka. Sada su, dakle, imovinskopravni odnosi daleko povoljniji za investitora, odnosno za Hrvatske ceste, naglasio je gradonacelnik.

Upitan da pojasni kako se Grad uspio upisati kao vlasnik, odgovorio je da je u pitanju bilo priznavanje prava vlasništva i da je Grad uspio dokazati da je ta cestica ustvari gradska, a ne Inina.

Ovaj projekt bi, naime, trebala riješiti problem protocnosti ulaska u grad, posebice za vrijeme turistickih sezona, a konkretno novi kružni tok trebao bi se nadovezati i na, za sada tek prvi dio proširene obilaznice, koja bi, u buducnosti, trebala biti cetverotracna u svoj svojoj dužini.


Podijeli: Facebook Twiter