Plin će u dio Valdebeka doći možda za deset godina

(M. MIJOŠEK)
(M. MIJOŠEK)

Grad Pula u ožujku je uveo u posao izvođača radova u projektu izgradnje dijela Ulice Jasne Crnobori (uz Medulinsku cestu) u Valdebeku. Izgradnja se odnosila na prometnu površinu, oborinsku odvodnju i javnu rasvjetu u dužini od oko 95 metara. Izvođač radova je bio TGT-Adriatik d.o.o. Pula, podizvođač radova elektromontažnih radova javne rasvjete je EL.PE.S 1 d.o.o. Pula, a podizvođač na kolničkoj konstrukciji Cesta d.o.o. Ugovoreni rok izgradnje je bio 60 radnih dana, a vrijednost ugovorenih radova iznosila je 737 tisuća kuna. Iz Grada su pojasnili da je dio radova uređenja te ulice u dužini od oko 140 metara, sukladno Potvrdi glavnog projekta, realiziran lani te da su ovi radovi nastavak na dosadašnju izgradnju prometnice da bi se stanovnicima osigurala cjelokupna komunalna infrastruktura.

U lipnju je međutim stigla vijest da će umjesto do 16. lipnja radovi odužiti. Spomenuta je tako rekonstrukcija vodovodne mreže na predmetnom potezu koja se dodatno izvela, a sve da bi se u sklopu radova osigurala cjelokupna komunalna infrastruktura u tom dijelu Ulice Jasne Crnobori. Terminski plan završetka svih radova tada je predviđao da će se sve dovršiti do početka srpnja, a produžetak je odobren upravo zbog dodatno izvedene rekonstrukcije vodovodne mreže.

Međutim, na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća vijećnik Denis Buršić, iznoseći informacije dobivene od samih stanara Valdebeka, pitao je da li je točno da će se rekonstrukcija te ulice zapravo odvijati u dvije faze, a nakon što je upravo asfaltiranjem zgotovljena prva, u drugoj će se ponovno ulica raskopati zbog postavljanja plinovoda?!

- Ukoliko je to točna informacija tada vam prenosim zamolbu stanara da to kopanje odgodite za nekoliko godina, odnosno za neka bolja vremena, ustvrdio je vijećnik Buršić.

Međutim, razuvjerio ga je nadležni pročelnik Giordano Škuflić koji je rekao da je prometnica rađena u dvije faze, a da je ponovno raskopavanje zbog plinovoda suludo i nemoguće.

- Barem kada je u pitanju koordinacija gradskih poduzeća, tu nema naknadnog kopanja. To da će Plinara ponovno raskopavati tek postavljen asfalt prvi mi je glas i uvjeravam vas da to nije istina, rekao je Škuflić.

Isto je ponovio i direktor Plinare Dean Kocijančić koji je ustvrdio da je u dijelu ulice postavljen plinovod kojeg su financirali sami građani, a da su trenutno ishodovali dozvole za postavljanje plinovoda prema Velom Vrhu i dalje prema Vodnjanu, a da će drugi dio Valdebeka doći na red, ali možda tek za pet, pa i deset godina. (S. ZRINIĆ TERLEVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter