Pletikosa: Strah od Brazila je nestao 2006.

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vratar i najiskusniji igrač hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Brazilu Stipe Pletikosa (35) istaknuo je na konferenciji za medije tjedan dana uoči utakmice otvaranja SP-a protiv domaćina Brazila u Sao Paulu kako je svjestan važnosti svoje uloge, ali i kako ne osjeća strah pred napadačima domaće selekcije.

"Svi su Brazilci jako kvalitetni i mogu s nekoliko poteza riješiti utakmicu. No, njihov će izbornik inzistirati da igraju i kao momčad i moramo biti spremni na to. Najbolje poznajem Hulka, s obzirom da igramo u istoj ligi, a iza njega je fantastična sezona. Ima odličan šut, čak i iz daljine, a meni je izazov igrati protiv najboljih i dokazati se", izjavio je Pletikosa, te nastavio:

"Ako sam ikada osjećao strah zbog napadača, taj je nestao protiv Brazila 2006. godine, kada su igrali Ronaldo, Kaka, Adriano i Ronaldinho. Naravno, sve protivnike poštujem, i motiviraju me da se pokažem u najboljem svjetlu. O ovakvim utakmicama sanja svaki nogometaš, znam koliko će moje obrane biti važne za prolazak u drugi krug. Što je početak bliži, ja sam sve mirniji".

U petak navečer po brazilskom vremenu, a u subotu rano ujutro po hrvatskom vremenu, "vatreni" će u Salvadoru odigrati posljednju pripremnu utakmicu protiv Australije, pa se Pletikosa osvrnuo i na taj dvoboj.

"Dosta se pripremamo za prvu utakmicu, ali i za prijateljsku protiv Australije. Svaka pobjeda donosi nam samopouzdanje, ali najvažnije je da se nitko ne ozlijedi i da ne bude poteškoća".

O utakmici protiv Brazila, "Splitska hobotnica" je kazala:

"Jako će nam važan protiv Brazila biti blok na početku, s obzirom da je Brazil tada posebno agresivan. No, došli smo iznenaditi, gajimo zdrave ambicije. Na Brazilu će biti pritisak osvajanja Svjetskog prvenstva i nama će zato biti lakše".

O brazilskoj se klimi dosta govorilo prije puta, ali Pletikosa ističe:

"Očekivao sam da će vrijeme biti i gore, na prvom je treningu bilo jako dobro. Dobro spavamo, prilagodili smo se na vremensku razliku, a vidjet ćemo još kako će biti u Manausu". (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter