Pletikosa i službeno vratar Deportiva

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Bivši vratar hrvatske nogometne reprezentacije Stipe Pletikosa (36) od danas je i službeno član španjolskog prvoligaša Deportiva iz La Corune.

Pletikosa je bio bez kluba od srpnja, kada je najavio odlazak u mirovinu, a za Deportivo je potpisao ugovor do konca ove sezone uz mogućnost nastavaka suradnje. Time je postao sedmi Hrvat u Primeri gdje već igraju Luka Modrić (Real Madrid), Mateo Kovačić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Alen Halilović (Sporting Gijon), Duje Čop (Malaga) i Ivan Kelava (Granada).

"Stigao sam u klub velike povijesti i velikih igrača. Niti jednog trenutka nisam posumnjao u svoju odluku," poručio je Pletikosa prilikom predstavljanja.

Premda nije branio posljednjih šest mjeseci, Pletikosa je poručio kako je stigao u dobroj formi.

"Naporno sam radio s privatnim trenerom i i dolazim u dobroj formi. Trebam malo vremena, ali s mojim iskustvom vjerujem kako ću brzo ući u pravi ritam," poručio je Pletikosa koji će nakon Hrvatske, Ukrajine, Rusije i Engleske dobiti priliku braniti i u Španjolskoj.

"Motiviran sam i spreman na borbu za jedinicu. Za mene su svaki trening i svaka utakmica izazov. U karijeri sam branio u Ukrajini i Rusiji, ali Španjolska je razina više. Ovo sam oduvijek sanjao", zaključio je Pletikosa koji je na Riazor stigao kao zamjena za Fabricia Agostu koji je ozlijedio koljeno i za njega je ova sezona završila. Prvi vratar Deportiva je trenutačno 33-godišnji Argentinac German Lux, a za mjesto na vratima konkurira i Manu Fernandez.

Pletikosa je karijeru započeo u splitskom Hajduku čiji je dres nosio sedam godina. Od 2003. do 2007. je igrao za Šahtara iz Donjecka, a potom je četiri godine bio član moskovskog Spartaka. Tijekom ugovorne obveze sa Spartakom jednu je sezonu proveo u Tottenhamu, no londonsku avanturu neće pamtiti po dobrome. Upisao je samo jedan nastup i to u Liga kupu u porazu od Arsenala 1-4. Od 2011. do srpnja 2015 bio je član Rostova. Za hrvatsku reprezentaciju sakupio je 114 nastupa, više utakmica u 'kockastom' dresu od njega ima samo Darijo Srna koji je rekorder sa 127 utakmica.

Deportivo se trenutačno nalazi na šestom mjestu Primere sa 26 bodova, pet bodova manje od Celte na četvrtom mjestu, posljednjem koje vodi u Ligu prvaka. Španjolsko prvenstvo se nastavlja u srijedu, 30. prosinca, a Deportivo očekuje gostovanje kod Getafea. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter