"Pletenina Davor" u Kuala Lumpuru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U središtu glavnog grada Malezije uskoro bi trebao biti otvoren ducan u kojem ce se prodavati hrvatska odjeca. Prodajni prostor od oko 60 kvadratnih metara u jednom shopping centru u Kuala Lumpuru hrvatskim je tvrtkama, prvenstveno osjeckoj obiteljskoj tvrtki Pletenina Davor, ponudio jedan malezijski privatnik koji se bavi organizacijom putovanja, ali se upravo "ubacuje" i u biznis s poslovnim prostorima. Do ove neobicne suradnje na udaljenosti od 13 tisuca kilometara došlo je nakon što su tvrtke okupljene u Hrvatski klaster odjece pri Hrvatskoj udruzi poslodavaca sudjelovale na tekstilnom sajmu "Intrade Malasyia 2009".

"Na sajmu je sudjelovalo više od 80 zemalja iz cijelog svijeta i to prvenstveno Afrike, Azije i Australije. Pletenini Davor tada je predloženo da ponude svoje proizvode u ducanu od 60 kvadrata u središtu Kuala Lumpura", kazao nam je menadžer Klastera Zlatko Ivankovic, dodavši da su Malezijci zainteresirani za kvalitetnu europsku robu.

"Ovo je samo pocetak. Ne možete našu cijelu tekstilnu industriju strpati u jedan ducan, ali ako jedna tvrtka uspije, može za sobom povuci i druge. Ujedno, ako se predstavite u Maleziji, imate vece šanse i u drugim zemaljama na jugoistoku Azije", objašnjava Ivankovic koji smatra da ce i druge hrvatske tvrtke moci iskoristiti priliku i predstaviti svoje proizvode u ducanu.

Na sajmu su sudjelovale i druge hrvatske tvrtke, primjerice MTC tvornica carapa, Jacquard, tvrtka koja se bavi strojnim vezenjem amblema, zastavica, etiketa i slicno, te Jadran Galenski laboratorij. Ivankovic istice da je svakoj od tih tvrtki sajam koristio i smatra da ce, primjerice, Galenski laboratorij imati puno uspjeha sa svojim proizvodima dobivenim od sirovine iz Jadranskog mora.


Podijeli: Facebook Twiter