Plesomanija zahvatila Istru

Rekord; 42 natjecateljske grupe (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)
Rekord; 42 natjecateljske grupe (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)

Maleni su, ali plešu kao veliki, pokazali su natjecatelji petog izdanja Plesomanije, županijskog natjecanja plesnih grupa u modernom plesu za djecu do deset godina, održanom u subotu navečer u Sportskoj dvorani. Okupljeni u rekordne 42 grupe s isto toliko koreografija, u Buzetu je zaplesalo gotovo 500 -tinjak malih plesača iz cijele Istre.

Jedino istarsko natjecanje plesnih grupa u modernom plesu za djecu tog uzrasta, oduševilo je predsjednicu žirija, koreografkinju i plesnu pedagoginju Vesnu Mimicu.

- Istra u zadnjih desetak godina nama generira dobre plesače. Tome u prilog govori i moja kolegica, također članica žirija, Aleksandra Mišić koja je došla iz Pule i danas je jedna od najboljih plesačica u Hrvatskoj. Koreografije na Plesomaniji su iz godine u godinu sve promišljenije i bolje i puno je talentirane djece; djevojčica, a ove godine i dječaka što je vrlo važno i nadam se da će i oni dalje plesati, poručila je Mimica te ocijenila da je organizacija Plesomanije veliki pothvat za jedan tako mali grad poput Buzeta.

Gradonačelnik Siniša Žulić koji je otvorio Plesomaniju doista može biti zadovoljan, a ponajviše razloga za zadovoljstvo ima Alan Poropat, inicijator projekta i voditelj Udruge "Mali veliki mikrofon", koja je plesno natjecanje organizirala uz podršku Pučkog otvorenog učilišta "Augustin Vivoda" Buzet i Osnovne škole Vazmoslava Gržalje, te pod pokroviteljstvom Grada Buzeta. Scenografiju za efektnu pozornicu izradila je Sanja Pernić zajedno sa članovima Poludnevnog boravka Buzet koja djeluje pri Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Istre, kroz projekt " Život pun mogućnosti".

Grand prix u kategoriji vrtićkog uzrasta drugu godinu za redom pripao je plesnoj skupini Grdelinke Dječjeg vrtića "Grdelin" Buzet koja je ujedno osvojila i treću nagradu s drugom koreografijom u istoj kategoriji. U kategoriji A - vrtićki uzrast, prvo mjesto osvojila je skupina Piruetice iz Medulina, a drugo mjesto podijelili su The spirit iz Pazina i Angels iz Mot08Poreč, a uz Grdelinke treće mjesto dijeli skupina Zarići Studija Zaro iz Pule.

Prvo mjesto u kategoriji B-prvih i drugih razreda osnovnih škola osvojila je grupa Fly Team OŠ Mate Balote iz Buja.

Grand prix u kategoriji B 1-prvih i drugih razreda koji djeluju pri udrugama osvojila je skupina Twinkle iz Mot08 Poreč. Prvo mjesto Roxy Dance iz Pazina, drugo mjesto podijelile su Slatkice Udruge "Mali veliki mikrofon" i Saltatrix iz Pule, a treće Sense& Dance iz Pule.

U kategoriji C-trećih i četvrtih razreda pri osnovnim školama prvo mjesto osvojila je grupa Funky kids OŠ Veli Vrh iz Pule.

U kategoriji C1-trećih i četvrtih razreda koji djeluju pri udrugama, Grand prix osvojila je plesna grupa Zvjezdice DND Poreč. Prvo mjesto osvojila je plesna grupa Simple Mot08 iz Poreča, drugo mjesto Lollipop DND Poreč dok treće mjesto dijele Piruete iz Medulina i plesna grupa Sweet dream Zajednice Talijana iz Umaga.

U kategoriji D-urbani ples (hip hop, break dance) prvo mjesto osvojio je Saltatrix iz Pule, drugo mjesto Breakeri DND Vodnjan, a treće mjesto umaška grupa Breaking limits.

U kategoriji E showdance prvo mjesto osvojila je plesna grupa Simple, drugo Fame obje grupe iz Mot08 Poreč, a treće mjesto Zvjezdice iz DND-a Poreč.

Po prvi puta podijeljene su nagrade za originalnu kostimografiju koju je osvojila grupa Simple iz porečkog Mot08. Za originalnu scenografiju nagrada je otišla u ruke skupine The spirit iz Pazina, a za originalnu koreografiju Saltatrix iz Pule.

Kao gosti programa koji je potrajao punih četiri sata nastupile su plesne skupine Ročkice, Smile, Angels i Five iz Udruge "Mali veliki mikrofon" i zumba plesačice DSR Alpha Fit iz Umaga te mladi plesač iz Pule Devin Juraj koji se plasirao u polufinale Supertalenta. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter