Plesom obilježili Dan Konvencije o pravima djeteta

(G. PRODAN)
(G. PRODAN)

Plesnom priredbom u kojoj je sudjelovalo 170 djece i mladih porečko je Društvo Naša djeca obilježilo danas Dan Konvencije o pravima djeteta. U dvorani Veli Jože, pred brojnom publikom, uglavnom roditeljskom, nastupilo je 20-ak plesnih grupa različitih uzrasta, od vrtićkog do srednjoškolskog, koje djeluju u radionicama DND-a i omladinske udruge USB.

Koreografije plesačica i brejkera osmislili su voditelji radionica Ivana Domazet, Adila Bidžos, Elizabeth Wertheim i Valentin Gašparini. Nastupili i mladi mađioničari Karlo i Antonio, koji je s vršnjakinjom Leonardom vodio program. Glazbenom je tehnikom baratao Vedran Marić, plesni podij uredili su roditelji volonteri, a publika je mogla vidjeti i plesnu točku djevojaka iz skupine Think Pink koje su s koreografijom Ivane Domazet nedavno na velikom međunarodnom natjecanju Dance Fest u Novom Sadu osvojile zapaženo 4. mjesto.

Okupljene je na početku pozdravila predsjednica porečkog DND-a Sonja Kotur Lovreković, na ulazu u dvoranu mogla se pogledati i izložba radova polaznika likovne radionice DND-a koju vodi Petra Počanić, a skupljali su se i dragovoljni prilozi za opremanje kofera za Hrvoja, jednog od 140 djece iz obitelji stradalih u poplavama u Slavoniji. Akciju su pod nazivom "Pun kofer prijateljstva" pokrenuli vinkovački DND i Savez DND-a Hrvatske, a do sada je širom Hrvatske napunjeno i uručeno 60-ak kofera s odjećom, obućom i higijenskim priborom. Za Hrvoja je sakupljeno više od 1.300 kuna, a akcija se nastavlja dok i posljednje dijete ne dobije svoj kofer. (G. PRODAN)


Podijeli: Facebook Twiter