Plesni projekt "2žene2brata2metra"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Plesna predstava "2žene2brata2metra" autorice Aleksandre Janeva Imfeld imat ce praizvedbu u petak u 20 sati na Maloj sceni Istarskog narodnog kazališta Gradskog kazališta Pula. Premijera je u subotu, a predstava ce biti reprizirana u nedjelju i u ponedjeljak u 20 sati, najavila je Gordana Jeromela Kaic, ravnateljica INK-a, na konferenciji za novinare u kazalištu."2žene2brata2metra" istražuje slobodnu plesacku koreografiju u odnosu na zadanu temu, odnosno istražuje pokret i njegove sekundarne posljedice.

Osim voditeljice projekta, autorice Aleksande Janeva Imfeld, o predstavi su govorili i ostali koautori i izvodaci predstave: Matija i Mauricio Ferlin, Nino Bokan, Roberta Milevoj i Sonja Pregrad te dramaturg Goran Fercec i scenograf Siniša Ilic. Janeva Imfeld je napomenula da je Pula specifikum za plesnu scenu kojoj ostala kazališta u Hrvatskoj nisu previše naklonjena."Moj autorski rad na predstavi bio je zapravo rad voditelja. Koautori predstave imali su slobodne ruke i multifunkcionalni su. Mogli bi zakljuciti da je proces nastajanja predstave bio otvoren, a autori su unosili svoje ideje i upotpunili moj predložak", kazala je Janeva Imfeld i dodala da se kroz cijelu predstavu provlaci istinita prica koju ce pažljiviji gledatelji moci s lakocom išcitati.

Matija Ferlin je napomenuo da se kontinuitet kreiranja plesnih predstava u Puli nastavlja."Stvara se konzistentnost i konstantno predstavljanje plesnih produkcija publici. Na taj cemo nacin uspjeti profilirati publiku koja doista redovito prati naše predstave", zakljucio je Ferlin.Svi su ostali izvodaci istaknuli slobodu rada u INK-u te su pohvalili autoricu Aleksandru Janeva Imfeld na njenom vodstvu.


Podijeli: Facebook Twiter