Plesne večeri u Zajednici Talijana


"Dolazimo ovdje da kvalitetno prevedemo vrijeme, da slušamo dobru glazbu, onu plesnu, a ne onu previše bučnu, to nije više za naše generacije. Ovdje se i susretnemo, malo popričamo, popijemo piće, kući je proteklih tjedana bilo previše sparno, a ovdje se lakše diše. Uz to, što ćemo uvijek kući, dosadno je stalno 
gledati televiziju", kazao je jedan stariji par koji smo zatekli na terasi Zajednice Talijana tijekom plesnih večeri uz Musicitta'.
 
Na terasi Circola tijekom srpnja i kolovoza održane su plesne večeri uz Musicitta' koje su okupile brojnu publiku. Ova je skupina počela s radom prije četiri godine pri 
Zajednici Talijana, a na repertoaru su djela iz talijanske zabavne glazbe (L. Dalla, Mina, M. Bella, Mogol, A. Sorrenti, I. Fossati, Celentano, R. Pavone) odnosno poznate skladbe iz Sanrema i evergrini karakteristični za razne glazbene žanrove, od rocka, bluesa, jazza, klasične i latino glazbe). Skupinu čini šest do osam glazbenika na raznim instrumentima, a riječ je o profesionalnim glazbenicima. Skupinu je utemeljila poznata flautistica Samanta Stell.
 
Na sam Ferragosto, 15. kolovoza tu je gostovala i riječka pjevačica Nevia Rigutto, koja godinama živi u Švedskoj, te sve poznatiji pjevač iz Opatije David Danijel. Tada su izvedene brojne pjevne pjesme, kao i neke za koje je tekst napisao kolega novinar, inače afirmirani tekstopisac Valmer Cusma.
 
Pjevačica skupine Musicitta' je Roberta Goldin, Puležanka godinama nastanjena u Bologni, s diplomom prestižnog bolonjskog DAMS-a (Discipline delle Arti della Musica e dello Spettacolo - umjetničke akademije za glazbu i spektakl), koja se predstavila sjajnim glasovnim mogućnostima i razveselila publiku interpretacijom plesnih hitova, te talijanskih kancona, posebice onih iz šezdesetih, sedamdesetih i osamdesetih.
 
Do kraja ovoljetne sezone preostala su još dva druženja, prvo je na programu večeras od 20 sati nadalje, a posljednje u utorak, 23. srpnja. (V. BEGIĆ)
 
 
 
 

 


Podijeli: Facebook Twiter