Plesne radionice i "INKazalište na Kaštelu"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Istarsko narodno kazalište - Gradsko kazalište Pula i za mjesec srpanj pripremilo je program koji će se, kao i uvijek po ljeti, djelomično preseliti izvan zgrade kazališta.

Preksinoć je završen 23. Međunarodni kazališni festival PUF koji se dijelom održavao i u INK-u, a jučer je započeo program Ljetnih plesnih radionica u sklopu 22. MKFM-a koji se već pet godina uspješno održava u suradnji s Ariston Proballetom iz talijanskog Sanrema.

Ljetne plesne radionice završit će svečanim zatvaranjem u četvrtak, 13. srpnja u 21 sat u INK-u, programom "Closing Gala" u sklopu kojeg će biti održana prezentacija radionica i baletne predstave u izvedbi Ariston Proballeta na glazbu Toccata i Fuga u d- molu Johanna Sebastiana Bacha u koreografiji Marcella Algerija.

Ove godine plesne radionice bit će podijeljene u nekoliko grupa: klasični balet u tri nivoa prema uzrastu i znanju, tjelesne vježbe za plesače, moderan ples i rad na koreografiji za završnu prezentaciju svih grupa. Nit okosnica je ideja spajanja sedam dana sa sedam nota, a polaznici ove godine stižu čak iz Rumunjske, Mađarske, Češke i Slovačke, a tradicionalno je najveći broj polaznika iz Italije.

Posljednjeg tjedna u srpnju INK seli svoje programe na Kaštel u Povijesni i pomorski muzej Istre gdje će se održati "INKazalište na Kaštelu" gdje će sve predstave počinjati u 21 sat. Program započinje 25. srpnja izvedbom predstave "Rinimo ga naprid" koja će se izvesti i 27. srpnja, "Štuorice od polnoći" izvest će se 26. srpnja, a zadnja predstava na rasporedu je "Mistero Buffo" 28. srpnja. Bit će to 15. izvedba "Rinimo ga naprid", 20. izvedba "Štuorica od polnoći" koja je premijerno izvedena prije svega par mjeseci, te 45. izvedba predstave "Mistero Buffo" koja je u posljednjih pet godina najizvođenija predstava.

"Ove smo godine izuzetno povećali broj izvedbi predstava iz vlastite produkcije koje čine okosnicu repertoara, a smanjen je broj gostujućih predstava", kaže ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić.

Vrata kazališta građanima će biti otvorena i tijekom Pula film festivala od 15. do 22. srpnja jer će se dio filmskih projekcija prikazivati u velikoj dvorani INK-a počevši već od 10 sati ujutro programom dječjih filmova. (M. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter