Plesna večer uz svu raskoš bluesa


Redovni gost grožnjanskog festivala Jazz is Back! BP, u petak je nastupio na pozornici Balwan City sa svojim novim projektom - Blues of the Month Club.

Uvertiru u koncert priredili su polaznici Ljetne jazz škole HGM-a, a iako škola djeluje tek nekoliko dana, mladi glazbenici već imaju uvježbane skladbe, pa su tako Matteo Bassani, Stjepko Zebec i Jakob Verlič izveli suvremenu groovy verziju jazz standarda "Summertime" u aranžmanu Luisa Bonille.

Mike Sponza pak je prekaljeni blueser koji surađuje s mnogim glazbenicima, a ovoga puta doveo je društvo vrhunskih muzičara, od kojih svakako valja istaknuti jednog od najboljih europskih usnoharmonikaša Marca Pandolfija.

Bila je to prava revija bluesa, a Sponza je, osim što je vrstan pjevač i gitarist, ujedno je i sjajan zabavljač, te je vrlo brzo brojnu publiku koja je ispunila Balwan City i okolne grožnjanske uličice namamio na ples. "My Babe", "Big Boss Man", "Everyday I Have the Blues", "Early in the Morning"? samo su neke od pjesama koje su se našle na repertoaru, a u gotovo tri sata odlične svirke Mike Sponza i The Blues of the Month Club su pretvorili Grožnjan u veliki plesni podij koji je uživao uz zvuke temperamentnog bluesa.

U nedjelju je na programu festivala Jazz is Back! BP koncert Teo Collori in Momento Cigano - Gipsy Swing Acoustic Project. Ulaz na koncert je besplatan, a početak je u 21.30 sati. (T. TIDIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter