Plesna umijeća pokazat će dvjesto plesača

(D. MEMEDOVIĆ)
(D. MEMEDOVIĆ)

Ovoga petka, 4. rujna započinje već tradicionalna manifestacija "Pula pleše"', koja je najavljena na konferenciji za novinare u prostorijama pulske Turističke zajednice. Kako je rečeno riječ je o već tradicionalnoj dvodnevnoj manifestaciji na kojoj će svoj rad predstaviti ukupno 15 plesnih studija i grupa odnosno čak dvjestotinjak plesača svih dobnih skupina.

- Program počinje u petak u 19.30 sati na Portarati, dok će se dječji program održati u subotu od 10.30 sati, također na Portarati. Od 19 sati na istom je mjestu na rasporedu zumba, a od 19.30 sati ponovo kreće program "Pula pleše", u nešto izmijenjenom obliku u odnosu na petak, najavila je Marinela Kolić iz Turističke zajednice Pula.

Na upit što u slučaju kiše navela je da će se manifestacija s petka prebaciti na subotu, a ako i u subotu navečer bude padala kiša plesači se sele u Istarsko narodno kazalište. Savjetnica za kulturu iz Grada Pule Sanja Krelja Osterc izrazila je zadovoljstvo što se ove godine obilježava mala obljetnica. Naime, "Pula pleše" održava se peti put po redu. Kako je navela cilj je ove manifestacije poticanje na ples i aktivno uključivanje u jednu od plesnih udruga koje djeluju na području grada.

Karmen Radetikio iz Alphere, kao idejna začetnica projekta, objasnila je kako je ideja za ovaj događaj nastala iz čiste ljubavi prema plesu, ali i intencije da Pula pokaže što ima za ponuditi iz područja plesa. Također, ovo je idealna prilika, kako je navela, da svi oni koji se žele baviti plesom odluče na licu mjesta u koju se grupu žele upisati. Puljane i njihove goste pozvale su na plesnu manifestaciju neke od predstavnica udruga koje će sudjelovati na manifestaciji - Nikolina Jurišić iz "S Fitnessa" koji se bave plesom oko šipke te Marija i Vanja iz "Pole Diamond Academy" koje će se na manifestaciji predstaviti po prvi puta. Organizatori manifestacije su Turistička zajednica Grada Pule, Grad Pula i Alphera.

Od klasičnog balete do irskog plesa

Na Portarati će svoja plesna umijeća iskazati 15 grupa koji će posjetiteljima ponuditi uvid u razne vrste plesa - od klasičnog baleta, preko breakdancea, pa sve do irsko plesa i zumbe. Nastupit će tako Plesni studio Zaro, Studio za klasični balet Rondo, Plesni centar Studio, Breakdance studio, AB Original, Društvo Naša djeca Pula, KUD Tasa - Plesni studio Art Dance, UPBEAT, Irish Maiden - irski ples, Sense & Dance, Plesni studio Cool step, Plesni studio Rosso Latino, Plesni studio Infinity, S Fitness, Saltatrix i Pole Diamond Academy. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter