Plesna revija dovodi 300 djece na Narodni trg

Fiat je manje oštećen
Fiat je manje oštećen

Mada tradicionalno Vodnjansko ljeto počinje Vatrama svetog Ivana 23. lipnja, prva manifestacija iz tog bogatog programskog ciklusa Grada Vodnjana - 13. Plesna revija Istarske županije i plesna predstava "Room No. 7"- održava se već u nedjelju, 18. lipnja. Program Društva Naša djeca s 300 mladih i malih sudionika počinje na Narodnom trgu u 20 sati.

Zmajari iz Vijetnama, Kine, Indije, Brazila…

- Kao i svake godine do sada pripremili smo cijeli niz događaja, bogat program s brojnim novitetima u Vodnjanu, Galižani, Peroju i Barbarigi. Jedan od njih je "Fly in Fest", međunarodni festival zmajeva na plaži Martulina u Peroju od 23. do 25. lipnja, koji Grad organizira s talijanskom udrugom "Teste per aria" iz Trevisa. Dolaze zmajari iz Vijetnama, Kine, Indije, Brazila, Italije i Njemačke i bit će to pravi spektakl na nebu. Nadamo se dobrom vremenu i vjetru, rekao je gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović, predstavljajući danas s pročelnicom za kulturu Nensi Giachin Marsetič program Vodnjanskog ljeta. Kako je ona objasnila, zmajevi koji dolaze na perojsku obalu ručne su izrade, veći od deset metara i često predstavljaju atraktivne likove iz animiranih filmova.

Tradicionalna Bumbarska fešta, njeno 50. izdanje s koncertom Željka Joksimovića održava se 12. kolovoza, Perojskom feštom 22. srpnja slavi se 360. godišnjica dolaska crnogorskih naseljenika te će tada nastupiti popularne Frajle, na Galižanskoj noći 29. srpnja nastupa Danijela Martinović, u vodnjanskom gradskom parku 21. srpnja sviraju Detour… Do 17. Lerona, međunarodnog festivala folklora u drugoj polovici kolovoza, još je puno zbivanja, a program završava sredinom rujna Feštom od Cuki.

Novost je i program "Enjoy Peroj" koji svakog četvrtka u srpnju i kolovozu na plažu Martulina dovodi razna muzička imena, poput klape Šufit, Magazzino Comerciale, Blue Angel Ganga, Rock Partizana, Massima Bonana, Jamesa Thomsona te bendova koji izvode pjesme grupe Police i Dina Dvornika. "Novost je i ribarska fešta u perojskom Portiću 15. srpnja. Cilj nam je promovirati novu plažu u Peroju, dok će se u centru mjesta se odvijati druge manifestacije poput Plesnih večeri", rekao je Vitasović.

Ljetno kino s crtićima i Grad priča

- Ljetno kino će na radost djece od 3. srpnja do 2. kolovoza dovesti pet sinkroniziranih crtića na otvoreno u Vodnjanu, Galižani i Peroju, rekla je Giachin Marsetič. Otkrila je i da će se 23. lipnja Vatre sv. Ivana u Vodnjanu paliti nakon festivala zmajeva u Peroju te da očekuje i da zmajari na Narodnom trgu pripreme neko iznenađenje. Ovog će se ljeta promovirati i velika Monografija grada Vodnjana i to 9. kolovoza a promocija je vezana uz proslavu Dana grada. Tada se priprema i program "Vodnjan - grad priča", a dan kasnije, 10. kolovoza, i treće izdanje Vodnjanskih štorija u suradnji s udrugom Istra Inspirit te će kompletan program proslave, rekla je pročelnica, biti posvećen vodnjanskoj prošlosti i tradiciji. (Zvjezdan STRAHINJA)


Podijeli: Facebook Twiter