Plesacice Crazy Horsea obustavile štrajk

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vlasnici poznatog pariškog cabareta Crazy Horsea i ljubitelji egzoticna plesa mogu odahnuti - štrajk topless plesacica završen je nakon dva dana.

Vlasnici Crazy Horsea, jednog od najpopularnijih svjetskih klubova tog tipa, pristali su povisiti place za 15 posto svojim plesacicama i priznati im bolje uvjete za njihov težak rad.

Osamnaest plesacica toga cabareta bile su u štrajku u utorak i srijedu zbog cega je "Crazy Horse" prvi put od osnutka 1951. godine morao otkazati predstave. U cetvrtak navecer program je ponovo uprizoren.

Plesacice su dosad radile 24 veceri u mjesecu za placu od dvije tisuce eura.

"Biti obnažen svaku vecer nije lako ni s moralnog niti s fizickog stajališta. Ovakva placa cijeli posao cini vulgarnim. Kakva je razlika izmedu plesacice u Crazy Horseu i nekoga tko radi u peep showu", izjavila je prije pocetka štrajka predstavnica sindikata plesacica Suzanne Durand.

Tri najpoznatija pariška cabaret kluba, Crazy Horse, Lido i Moulin Rouge, u kojima topless plesacice nastupaju u pažljivo orkestiranim predstavama, velika su atrakcija generacijama turista i domacem stanovništvu. Medu njima se Crazy Horse voli pohvaliti najsofisticiranijim programom. (Hina/AFP)

 


Podijeli: Facebook Twiter