Ples i glazba - Devin i Nicole

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Druga sezona Ćakulina nastavlja se drugim ovosezonskim   razgovorom čija su tema "Ples i glazba", a gosti su Nicole Živolić i Devin Juraj. Organizator manifestacije koja će se održati večeras u 20 u Shipyardu je Institut Mediterran, a voditelji programa su Dina Cvek i Filip Zoričić.

S 12 godina Nicole Živolić je osvojila drugo mjesto na porečkom festivalu Voci allegre, a već sljedeće godine bila je prva. Tog je trenutka, kaže, shvatila da je pjevanje ono što voli i želi raditi i tu počinje njena priča. Uz neosporni talent i puno truda i rada, privatnih satova pjevanja i stručno vodstvo mentorice Ane Kučan Jakšić, pripremala se za razne izvedbe. Prijavila se tako na televizijski show "Zvjezdice" na kojem je stekla veliko iskustvo i zaslužila brojne pohvale stručnog žirija. Na Uskršnjem pjevačkom online natječaju osvojila je mjuzikl edukaciju u Školi pjevanja Husar-Tomčić u Zagrebu, a iste godine pobjeđuje na festivalu "Pula pjeva". Ove je godine na Kpop natjecanju u Zagrebu u duetu s Benjaminom Šuranom osvojila prvo mjesto, a u rujnu i prvo mjesto na riječkom festivalu Risongić. Završila je osnovnu glazbenu školu (harmonika) u Poreču, uz srednju hotelijersku paralelno upisuje i srednju glazbenu školu, smjer solo pjevanje. U budućnosti želi upisati i glazbenu akademiju, kaže Nicole.

Devin Juraj iz Pule poznat je po prošlogodišnjem nastupu u finalu Supertalenta. Bavi se plesom od svoje dvanaeste godine, a sve je započelo u plesnom studiju Sense and Dance u kojem pleše i danas. Osim spomenutoga, pohađa još nekoliko plesnih klubova u kojima razvija različite plesne stilove, iako mu je urbani najdraži. Dodatna znanja Devin stječe na plesnim radionicama pod vodstvom međunarodnih instruktora. Nagrađivan je posebnom nagradom za najperspektivnijeg plesača mladih na plesnoj smotri Istarske županije u Pazinu, dok na međunarodnim natjecanjima u Beču i Pragu osvaja prva mjesta u različitim kategorijama, kako u solo izvedbi, tako i u duetu te grupnim izvedbama.

Televizijsko iskustvo bilo mu je značajno za obraćanje javnosti, pa je nastupio kao predavač na konferencijama TedX i Inspire me. Sudjeluje u spotovima Ivane Majcan, riječke skupine The Ant te u videospotu plesača Kobia Rozenfelda iz Los Angelesa. Ove je godine izabran u plesni tim za snimanje indijskog filma u Bollywood produkciji. Snimanje je trajalo sedam dana i donijelo mu iznimno iskustvo. Već dvije godine radi kao plesač u plesnom timu s kojim nastupa u turističkim mjestima diljem Istre. (V. B.)

 


Podijeli: Facebook Twiter