Ples do zore uz pulske DJ-e

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Medu starim zidinama kultne pulske tvrdave Fort Bourguignon nakon dugo vremena opet odjekuju ritmovi elektronske glazbe - na partyju Fortress Dance koji se održao protekle subote nastupili su brojni pulski DJ-i. To je bila jedinstvena prilika da svoje umijece pokažu pulski majstori miksanja glazbe, a ova manifestacija je, kako je istaknuo organizator Josip Brakus, inicijativa za budenje pulske elektronske scene.

Izuzev povremenih i malobrojnih partyja, Fort Bourguignon nije bio domacin veceg eventa elektronske glazbe vec gotovo cetiri godine. U organizaciji nedavno osnovane udruge E-Artists koja okuplja DJ-e i autore elektronske glazbe, party Fortress Dance u subotu je okupio tristotinjak ljudi koji su imali prilike cuti što im nudi pulska elektronska scena.



- Bourguignon je ponovo otvoren nakon toliko godina i stvarno mislim kako je to pozitivno za Pulu ali i cijelu regiju jer ne dogada se mnogo ovakvih evenata u zadnje vrijeme. Ovdje sam dolazio i prijašnjih godina, a sada je drugacije jer ipak ima više ljudi, kazao je Puljanin Edi Perhat, jedan od posjetitelja partyja.

Subotnji party poceo je oko 22 sata nastupom debitanta DJ Ivansa koji je kombinacijom progressiva i techna zagrijao okupljene, a nakon njega je nastupio Bolle. Predstavnica ženskih DJ snaga Roberta rasplesala je publiku melodicnim progressivom, gotovo tranceom, a kraj njezinog nastupa oznacila je poznata Tomcraftova pjesma "Loneliness" uz koju je za DJ pult stao Tomi Rollo.



Svakako treba istaknuti nastup Jan Fia koji je klasicnim techno setom noc doveo do vrhunca. Nakon njega nastupio je jedan od organizatora partyja, Josip Brakus, poznat i kao DJ A Secret Source. Uz nastup Jan Fia, najupecatljiviji i najenergicniji nastup imao je DJ Mr. Zile sa svojim setom minimal techna.

Na subotnjem Fortress Danceu ples je trajao i nakon zore kada su s trance setovima nastupili duo Crazy Twins i Obeah, zatim gost iz Slovenije Dan Mitra te pulski Just DJ's, a svakako treba istaknuti i kvalitetne vizualne projekcije VJ Trotila.


Podijeli: Facebook Twiter