Plenković poručio pulskim studentima da rade na sebi

Andrej Plenković susreo se s istarskim županom i održao predavanje studentima FET-a "Dr. Mijo Mirković" (D. B. P.)
Andrej Plenković susreo se s istarskim županom i održao predavanje studentima FET-a "Dr. Mijo Mirković" (D. B. P.)

Andrej Plenković, hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu, danas se u Puli susreo s istarskim županom Valterom Flegom, a potom održao predavanje studentima FET-a "Dr. Mijo Mirković" u kojem se osvrnuo na sto dana članstva Hrvatske u Uniji te predstavio mogućnosti razvoja.

- Sa županom sam započeo dijalog, bio je to naš prvi susret.

Iskazao sam svoju spremnost da kao europski zastupnik pomognem interesima Istarske županije u Bruxellesu, pogotovo kada je riječ o korištenju sredstava eurofondova.

Istra je bila prilično aktivna i u korištenju pretpristupnih fondova. Razgovarali smo i o aspektima prekogranične suradnje sa Slovenijom, Italijom, o prometnoj povezanosti Istre s Hrvatskom koja je jedan od političkih prioriteta, rekao je Plenković. 

Studentima Fakulteta za ekonomiju i turizam približio je, kako je rekao, vlastite aktivnosti zastupnika u Europskom parlamentu te ključne gospodarske i političke aspekte prvih sto Hrvatske u Europskoj uniji.

- Osvrnuo sam se na slučaj "Perković" te situaciju s gospodinom Matesom, ali i na glavne ekonomske aspekte, a to su procedura prekomjernog proračunskog deficita u koji bi RH mogla ući u predstojećim mjesecima te, naravno, na ono što studente najviše zanima, a to su mobilnost i obrazovanje.

Erazmus jamstvo za mlade jedan je novi instrument koji bi mlade nakon završenog obrazovnog ciklusa trebao na uključiti u tržište rada, rekao je Plenković. Na pitanje kolike su realne šanse za zapošljavanje u Uniji s obzirom na krizu i konkurenciju, rekao je da je studentima rekao da rade na sebi i svojim angažmanom, bilo u okviru studija ili društvenim angažmanom oplemenjuju svoj CV te uče strane jezike. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD UTORKA.


Podijeli: Facebook Twiter