Plenković: Porezna reforma uravnotežena, izbalansirana i ključna reforma Vlade

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u ponedjeljak je s predstavnicima državnog vrha uoči blagdana Svih svetih, posjetio zagrebačko groblje Mirogoj, a u izjavi novinarima istaknuo je da porezna reforma nema alternativu, da je uravnotežena i izbalansirana te kako je riječ o jednoj od ključnih reformi koje će Vlada voditi.

  Na novinarski upit je li se 'možda čuo' sa čelnikom Mosta, Božom Petrovom rekao je kako su u stalnom kontaktu, naglasivši da su Most i HDZ partneri u novoj hrvatskoj  Vladi.

"Ministar Zdravko Marić je predstavio poreznu reformu na prvoj sjednici Vlade, a s njome su bili upoznati i klub HDZ-a i klub Mosta. Sada smo u fazi da se vode razgovori sa stručnjacima, a cjelovita će reforma biti poznata kada krene u proceduru Vlade i Sabora. Siguran sam da ćemo naći rješenje koje će rasteretiti poduzetnike i ostaviti više građanima Veći dohodak", kazao je Plenković.

Na novinarsku konstataciju da bi poreznom reformom državnim dužnosnicima rasle plaće, a što je prethodna Vlada izuzela, i je li on možda razmišljao o nečem takvom, Plenković je odgovorio kako misli da je reforma "uravnotežena, izbalansirana i da ide onim prema cijevima koji su nam važni".

Istaknuo je kako je cilj većim plaćama da mladi stručnjaci, koji su bili u dilemi ostati u Hrvatskoj, imaju jedan od razloga ostati.

Radi li Vlada i danas pitali su novinari premijera Plenkovića, koji je rekao - "koliko ja znam Vlada radi normalno. Ja nisam donio nikakvu odluku i imamo puno obaveza danas".

Upitan o modelu upravljanja nacionalnom naftnom kompanijom INA-om, Plenković je naglasio kako je potrebno naći model korporativnog upravljanja koji INA-u čini učinkovitom kompanijom.

"Mi ćemo razgovarati s upravom INA-e, o ključnom i akutnom pitanju Rafinerije Sisak", rekao je Planović, dodavši da će se informirati o stvarnim planovima na koji način se planira raditi reorganizacija upravljačkih struktura u INA-i.

Predsjednik Vlade Plenković je s predstavnicima hrvatskoga državnog vrha na Mirogoju položio vijence i zapalio svijeće kod spomenika Glas hrvatske žrtve-Zida boli, Središnjeg križa u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, grobu prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, pred Središnjim križem na Mirogoju te na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve iz Domovinskog rata na Krematoriju. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter