Plenković: Počinju razgovori s Mostom i drugim strankama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković najavio je da u utorak počinje razgovore o formiranju Vlade s Mostom i drugim strankama koje su na izborima osvojile mandate, opovrgnuvši da je u kontaktima s vodstvima HNS-a i HSS-a, članovima Narodne koalicije.

"Jučer smo imali sjednicu Nacionalnog vijeća na kojoj smo dogovorili platformu i danas će krenuti razgovori i prvi kontakti s Mostom i drugim strankama", rekao je Plenković novinarima ispred središnjice HDZ-a.

Upitan je li prije izbora telefonski razgovarao s čelnikom Mosta Božom Petrovom, odgovorio je da su razgovarali o drugim temama, a ne o poslijeizbornoj suradnji.

Negativno je odgovorio na pitanje je li istina da je u kontaktu s čelnicima HNS-a i HSS-a, kazavši kako u tome postoji puno spekulacija.

Nacionalno vijeće HDZ-a odlučilo je u ponedjeljak da pristup pregovorima o formiranju buduće hrvatske Vlade bude na osnovu HDZ-ova izbornog programa, koji je bio orijentiran prema budućnosti, gospodarstvu, konkurentnosti, radnim mjestima, demografskoj politici, društvenoj pravednosti i uključenosti u društvo ranjivih skupina društva na najbolji način.

Na toj platformi oformljena je i HDZ-ova radna skupina za razgovore s drugim parlamentarnim strankama oko sastavljanja nove Vlade. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter