Plenković: Petrovu mjesto prvog potpredsjednika

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

HDZ danas na prve konzultacije s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović definitivno neće odnijeti potreban broj potpisa za većinu u Hrvatskom saboru.

- Potpise ćemo uskoro imati, ali danas još nije taj dan, kratko je novinarima danas rekao Gordan Jandroković, a to je odmah potom potvrdio i šef HDZ-a Andrej Plenković, koji navodi da će za prvu sjednicu Sabora sve biti spremno do 16. listopada.

- Danas su ovo prve incijalne konzultacije. Ne idemo s potpisima, idemo se konzultirati, zato se i zovu prve konzultacije, rekao je Plenković, koji je dao naznačiti da će Božo Petrov ipak dobiti titulu prvog potpredsjednika buduće Vlade.

- Ja nisam čuo tu informaciju niti sam doživio da bi Vlada s četiri potpredsjednika bila problem za Most. A što se tiče većih ovlasti za Petrova, imate Zakon o vladi i premijer može jednog potpredsjednika imenovati prvim potpredsjednikom. Tu nema nikakvih problema. to bi bilo funkcionalno i dobro, mislim, rekao je Plenković.

Na pitanje što će biti s PDV-om, odgovorio je da se i tome razgovaralo ovih dana.

- Kolega Marić predočio je kolegama iz Mosta cijelu reformu, PDV je samo jedan od aspekata. Nastavljamo sve za što smo se zalagali prije izbora, zaključio je. (P. N.)


Podijeli: Facebook Twiter