Plenković: Nema zamjene teza - Todorić je došao do Vlade, a ne obrnuto

Ilustracija (M. MIJOŠEK)
Ilustracija (M. MIJOŠEK)

Premijer Andrej Plenković poručio je u srijedu da je, što se tiče Agrokora, za Vladu važno da nema "zamjene teza", odnosno da treba jasno reći da je Ivica Todorić došao do Vlade, a ne obrnuto.

"Što se tiče Agrokora, za hrvatsku Vladu je važno da nema nikakvih zamjena teza. Ono što je bitno i na što treba podsjetiti, uz svu recikliranu hrpu infrormacija koja se sublimira zadnjih nekoliko dana, (...) je da je Ivica Todorić došao do Vlade, a ne Vlada do Todorića", odgovorio je Plenković novinarima nakon sjednice Kluba HDZ-a u Hrvatskom saboru.

Podsjetio je da se kompanija prije šest mjeseci, nakon snižavanja rejtinga, krize koju je doživjela nakon činjenice da nije mogla dobiti novu likvidnost, našla u poziciji da praktički ide u stečaj - došlo je do blokade, nije bilo opskrbe dućana.

Vlada je tada, pred Uskrs, reagirala doslovno u zadnji trenutak, podsjetio je premijer Plenković i poručio da je reakcijom Vlade, posebnim zakonom o društvima od sistemskog značaja, ne samo omogućeno normalno funkcioniranje kompanije, proces njenog restrukturiranja, "facilitiranje procesa nagodbe s vjerovnicima", nego i stabilnost hrvatske ekonomije, hrvatskog financijskog sustava i u krajnjoj liniji uspješnost najbolje turističke sezone. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter