Plaža na Boriku dobila Plavu zastavu


Poreč je od petka bogatiji za još jednu Plavu zastavu koja se zavijorila na plaži na Boriku ispred Valamarovih hotela Pical, Valamar Zagreb i Valamar Pinia. Ovo je već 11 "Plava zastava" na plažama o kojima brine Valamar Riviera, a riječ je o međunarodnom simbolu kvalitete za očuvanu okolinu, čistoću mora i plaže, dobro uređene plaže i visoku kvalitetu usluge.

Prigodnoj svečanosti prilikom podizanja zastave prisustvovali su gradonačelnik Grada Poreča Edi Štifanić i predsjednik Uprave Valamar Rivijere Željko Kukurin te Nenad Velenik, direktor TZ Grada Poreča. Plavu zastavu je podigla Lileg Elfriede, vjerna gošća Valamarovih hotela u Boriku, koja s obitelji već sedmu godinu ljetuje u Poreču, u prisustvu brojnih gostiju hotela i građana Poreča.

Inače, Valamar Riviera je sve do 2013. godine imala koncesiju nad ovom plažom te godinama ulagala u njezin razvoj i uređenje, a sada je dodatno podigla standarde plaže na razinu koju propisuju strogi uvjeti za stjecanje Plave zastave. Uz podršku porečkog gradonačelnika i Istarske županije, odlukom Skupštine Istarske županije od 23. srpnja odobreno je i preuzimanje koncesije od strane Valamara od ranijeg koncesionara, na zadovoljstvo svih zainteresiranih strana.

- Plava zastava na plaži Borik potvrda je kontinuiranih ulaganja proteklih niz godina u uređenje plaže i naše brige za ovu plažu, što je danas nagrađeno ovim iznimnim priznanjem na zadovoljstvo sviju, građana Porečana i naših gostiju. Zadovoljni smo odlukom Istarske županije i zahvalni na potpori gradonačelnika Grada Poreča u procesu prijenosa dugoročne koncesije na ovoj plaži na Valamar Rivijeru. Upravo takav kvalitetan dijalog između dionika osnova je za razvoj destinacija, jer bez dobre suradnje lokalnih zajednica s turističkim kompanijama, turizam ne može biti uspješan, istaknuo je ovom prilikom Željko Kukurin, predsjednik Uprave Valamar Rivijere.

Valamar, kako je rečeno, kontinuirano podiže kvalitetu usluga i sadržaja u svim destinacijama u kojima posluje kroz velika ulaganja u objekte, zaposlenike i zajedničke projekte, pa je nužno i da upravlja plažama koje čine cjelinu s Valamarovim turističkim zonama. Upravo je nedavno u saborsku proceduru uvršten novi prijedlog Zakona o pomorskom dobru kojim bi se pitanje upravljanja plažama koje čine funkcionalnu cjelinu s turističkim objektima trebalo regulirati na kvalitetan način što bi uz rješavanje provedbe Zakona o turističkom zemljištu omogućilo značajno kvalitetniji razvoj turizma i destinacija. (B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter