Plavuša o plavušama u pulskom butiku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Knjigu o vicevima ne možeš predstavljati u knjižnici, zato sam je u Rijeci, kao prava plavuša, promovirala u frizerskom salonu, a u Puli, eto, u butiku Le Mode", rekla je vrckasta, luckasta, vesela i nadasve simpaticna rijecka glumica Leonora Surian na promociji svoje zbirke viceva "Vic je što sam plava - Najbolji vicevi o plavušama".

I bila je to prava ženska vecer u kojoj su uživali i muškarci jer se sve vrtjelo oko plavuša, mode, viceva i kolacica. Bio je to i jedan obican utorak u kojem je sve izgledalo kao da se dogada negdje drugdje. Tako se pulski butik Le Mode na trenutak pretvorio u knjižaru.

Punokrvna i lijepa plavuša, autorica knjige, šalila se na svoj racun i na sav glas i smijeh citala viceve iz svoje zbirke. Drugacije je bilo jer su sve manekenke bile plavokose. Drugacije je bilo jer je konacno jedan pulski butik održao reviju modela za proljece/ljeto 2012. Drugacije je bilo jer je pulski dizajner Uroš Raguž napravio jednostavnu, cistu i profinjenu kolekciju malih crnih haljina, tako idealnih i za, naravno, plavuše. Drugacije je bilo jer su kolacici iz rijecke slasticarnice Cukerino bili u ružicastoj boji ukrašeni usnama i ženskim grudnjacima.

"Treba razbiti tabu o plavušama. Uostalom, kao svaka glumica, bio je red da i ja izdam knjigu, to je sada in", izjavila je Leonora kroz smijeh i kao iz rukava bacala viceve: "Što je plavuša bez mobitela? Ženska bez veze."

I tako sat i pol vremena mode i viceva u znak plavuša, a sve u cast prve knjige o vicevima o plavušama, koju je odobrila prava i pametna plavuša s dvije razlicite cipele. Ipak je to bila noc plavuša, a ne Pepeljuga. (L. BAGAR; snimio D. ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter