Plavi safir i bižuterija u Puli

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu su u pulskom Domu sportova, u sklopu tradicionalne glazbene platforme Karlovackog piva, nastupili Jelena Rozga i Bajaga. Koncert je okupio velik broj Puljana koji su s oduševljenjem i podjednakim žarom pjevali kako Bajagine tako i Rozgine hitove.

Koncert je otvorila grupa Flashback i publiku ugrijala svojim autorskim skladbama, a kada se na scenu pojavio Momcilo Bajagic sa svojim Instruktorima, publika je došla na svoje. „Ovo je strašno velik grad", „Život je nekad siv, nekad žut", „S druge strane jastuka", „Lepa Jana, ribareva kci" samo su neki su od naslova u live izvedbi poznatog rokera. Ocekivano, pravu je euforiju u publici izazvala svevremenska „Plavi safir".

Nakon sat i pol svirke Bajaga je, kako i dolikuje džentlmenuu i rokeru u sakou, najavio mladu kolegicu Jelenu Rozgu koja je na oduševljenje publike i na samom kraju turneje nastupila u vrlo dobroj formi.

Prpošna i rasplesana Rozga nije dugo cekala vec je prilicno uspaljenoj publici odmah podarila hit godine „Bižuteriju", koju su Puljani pjevali skupa s njom. Medu ostalim pjesmama, Rozga je pjevala neke starije sladbe iz riznice nekada maticnog benda Magazin kao što su „Ljube se dobri, loši, zli", „Kokolo", a uslijedili su i „Ili ona ili ja", „Gospe, moja obuci mi bilo", „Ne zovite me" te ostali hitovi koji su obilježili karijeru ove mlade pjevacice.

Pulski je nastup u sklopu turneje Karlovackog Live još jednom potvrdio Rozgin neprikosnoveni status zabavljacice broj jedan u Hrvatskoj i široj regiji, dok je Bajaga dokazao da je bio i ostao jedan od najšarmantijih i najdugovjecnijih kantautora bivše Jugoslavije.

Prisjetimo se, deveta Karlovacko live turneja putovala je kroz devet gradova u Hrvatskoj. To su; Split, Zadar, Varaždin,Osijek, Zagreb, Rijeka, Bjelovar, Karlovac, dok je pulski koncert bio posljednji u nizu. (Vedran ŠILIPETAR; snimio Dejan ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter