Plavi cvijet zaobišao Istru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Opatija i Krk šampioni su uredenosti medu jadranskim turistickim destinacijama koje su i ove godine izabrane u akciji Hrvatske turisticke zajednice Plavi cvijet, obznanjeno je u cetvrtak na Danima hrvatskog turizma, najvecem turistickom skupu koji se do subote održava u Šibeniku.

Opatija je najuredenija destinacija u kategoriji mjesta preko 10.000 stanovnika, cime je iza sebe "stara dama" ostavila drugi Dubrovnik i trecu Makarsku.

Krk je pak laureat medu mjestima od 3.000 do 10.000 stanovnika. Druge su Vodice, a treci Biograd na Moru.

Medu mjestima od 1.000 do 3.000 stanovnika Kvarner nije imao svog predstavnika, dok je medu najuredenijim destinacijama na Jadranu s manje od 1.000 stanovnika drugo mjesto osvojila Mošcenicka Draga, koja je ove godine prvi put ušla u finale natjecanja.

Trijumf kvarnerskih turistickih snaga zaokružen je i nagradama za najbolje u pojedinacnim elementima turisticke ponude. Tako je Lopar dobitnik posebnog priznanja za najbolju javnu plažu na Jadranu, dok je najbolji suvenir na Jadranu set suvenira od školjaka s certifikatom Hrvatski otocni proizvod Art studija Patrikana Rab.


Podijeli: Facebook Twiter