Plavi cvijet se vratio u Porec

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porec je nakon šest godina ponovno "poplavio" i to sa pozlacenim sjajem. Osvojio je titulu najuredenijeg jadranskog grada iznad deset tisuca stanovnika u akciji Hrvatske turisticke zajednice Plavi cvijet koja se vec godinama dodjeljuje najljepše uredenim turistickim gradovima i mjestima na jadranskoj obali.

Prema odluci povjerenstva za dodjelu Plavog cvijeta, kojeg su cinili novinari i predstavnici županijskih turistickih zajednica te HTZ-a nakon obilaska Jadrana Porec je u toj kategoriji pretekao Opatiju, lanjskog pobjednika, koja ce ove godine dobio Plavi cvijet sa srebrnim znakom te Dubrovnik koji je zaslužio broncano priznanje. Inace, prije šest godina Porec je dobio Plavi cvijet s broncanim znakom.

- Presretan sam s obzirom na to da je to moj prvi Plavi cvijet, odnosno da je to prvo takvo priznanje koje sam dobio otkad sam na celu porecke Turisticke zajednice. To je zasluga svih nas, a posebno onih malih ljudi koji se cesto ne spominju u ovakvim akcijama i koji su devedeset posto zaslužni da smo ovo priznanje dobili. To su oni koji svaki dan grad ciste i cine sve da bio izgledao kao što treba izgledati jedna metropola turizma. Zasluga ide ljudima u komunalnom poduzecu Usluga, a ako je i Turisticka zajednica dala svoj obol tome, bit cemo presretni primiti nagradu na Danima hrvatskog turizma u Rovinju, rekao je direktor poreckog TZ-a Nenad Velenik.

Porecki gradonacelnik Edi Štifanic takoder smatra da su za povratak Plavog cvijeta u Porec zaslužni svi u gradu, od gradske uprave, komunalnog poduzeca preko turistickih poduzeca pa sve do TZ-a, ali i svih Porecana koji se trude da grad bude uredan i na ponos svih.

I dva najveca porecka hotelijera, Plava laguna i Riviera, su sretni zbog priznanja jer su i njihove investicije u turisticke objekte, ali i hortikulturu i sadržaje uz njih pridonijele da se Porec ponovno vrati na tron najuredenijih jadranskih gradova.

Porec ce ovo priznanje dobiti kao i ostali nagradeni u akciji na Danima hrvatskog turizma krajem listopada u Rovinju. (Piše Barbara BAN)

OPŠIRNIJE U SUBOTNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter