Plavi cvijet HTZ-a Novigradu i Umagu, Zeleni Buzetu

Umag je dobio Plavi cvijet s brončanim znakom u kategoriji primorskih mjesta s više od 10 tisuća stanovnika (arhiva)
Umag je dobio Plavi cvijet s brončanim znakom u kategoriji primorskih mjesta s više od 10 tisuća stanovnika (arhiva)

Istra se ove godine može pohvaliti Plavim i Zelenim cvijetom, nagradom Hrvatske turističke zajednice za najuređenija primorska i kontinentalna mjesta. Plavi cvijet s brončanim znakom u kategoriji primorskih mjesta s više od 10 tisuća stanovnika dobio je Umag, a u kategoriji od tri do deset tisuća stanovnika Novigrad, i to onaj sa srebrnim znakom. Buzet je pak zaslužio Zeleni cvijet s brončanim znakom u kategoriji kontinentalnih mjesta do pet tisuća stanovnika.

Što se tiče pojedinačnih elemenata, u Istru ide priznanje Plavi cvijet Nadi Rakovac u Baderni, koja se može pohvaliti najljepšom okućnicom na Jadranu, dok je novi buzetski turističko-informativni centar dobio Zeleni cvijet. Oznaku kvalitete u kulturnom turizmu Doživi Hrvatsku - Experience Croatia u kategoriji kulturnih ustanova zaslužio je pulski muzejsko-galerijski prostor Sveta Srca.

U akciji Čovjek - ključ uspjeha u turizmu nagrađeni su Branko Vlačić iz Rapca, koji radi kao turistički animator u tvrtki Riviera Adria, zatim Darinka Jelenić Trošt, domaćica hotela Monte Mulini i Lone rovinjske tvrtke Maistra, u kategoriji djelatnik hotelskog domaćinstva, te vozač Marko Ćavarović iz Istraturistova turističkog naselja Poynesia.

Dobitnike je nakon obilaska destinacija odabralo povjerenstvo Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice u sklopu projekta "Volim Hrvatsku" i akcija Plavi cvijet, Zeleni cvijet, Experience Croatia - Doživi Hrvatsku te Čovjek - ključ uspjeha u turizmu. Nagrade najuspješnijima bit će dodijeljene na najznačajnijem kongresu hrvatskih turističkih djelatnika, Danima hrvatskog turizma, koji će se održati 18. i 19. listopada u Dubrovniku.

U sklopu projekta "Volim Hrvatsku", pokrenutog u cilju poticanja razvoja novih proizvoda u turizmu, unapređenja ponude destinacija te održivog razvoja u turizmu, dodijelit će se nagrade Zeleni cvijet za najuređenija mjesta i najupečatljivije turističke proizvode kontinentalne Hrvatske, dok će kroz akciju Plavi cvijet biti nagrađene destinacije i proizvodi primorske Hrvatske. U nacionalnom programu dodjele oznake kvalitete u kulturnom turizmu Experience Croatia - Doživi Hrvatsku, usmjerenom na dugoročni održivi razvoj turizma, oznake kvalitete dodijelit će se u kategorijama: destinacija kulture, kulturna ustanova, kulturno događanje i kulturni itinerer. U sklopu akcije Čovjek - ključ uspjeha u turizmu i ove je godine održan izbor za djelatnika godine, a ta se nagrada dodjeljuje u 24 kategorije. (B. BAN)


Podijeli: Facebook Twiter