Plavčićev poduzetnički duh pokrenut će općinu

Mehdi Farajpour, redatelj 'Anno Domini 2014.'
Mehdi Farajpour, redatelj 'Anno Domini 2014.'

Nezavisni vijećnici s liste Eduarda Ermana već su osigurali, s vijećnicima SDP-a, većinu u žminjskom Općinskom vijeću. Tamo će imati sedam od 13 vijećnika, a sada predlažu biračima da daju glas Željku Plavčiću na nedjeljnim izborima za načelnika. On je kandidat koalicije SDP-HSS, a u četvrtak su mu javnu podršku dala i tri nezavisna s liste Eduarda Ermana na zajedničkoj konferenciji za novinare koju su održali u Puli, u županijskoj organizaciji SDP-a. Među tih troje nezavisnih je i Sanjin Stanić koji je u prvom krugu izbora za načelnika osvojio visokih 18,85 posto glasova i time bio treći najuspješniji među petero kandidata.

Operativna uprava

Objašnjavajući zašto su odlučili podržati kandidata SDP-a, a ne dosadašnjeg načelnika iz IDS-a, Stanić je odgovorio kako je članovima te nezavisne liste motivacija za ulazak u politiku bio loš rad dosadašnjeg načelnika iz IDS-a.

- Načelnik i općinska uprava su se udaljili od mještana i nije bilo dijaloga. Dosadašnji načelnik se također i neprofesionalno odnosio prema svojim mještanima. S druge strane, kandidat Željko Plavčić je u potpunosti prihvatio političku agendu koju je napravila naša nezavisna lista. U toj smo agendi propisali način funkcioniranja žminjske općinske uprave, iznio je Stanić. Upitan što ako na izborima za načelnika pobijedi kandidat iz IDS-a, odgovorio je da će i u tom slučaju predlagati konstruktivne prijedloge na Općinskom vijeću.

Plavčić je rekao da su vijećnici SDP-a i oni s Nezavisne liste Eduarda Ermana pronašli zajedničke interese u konsolidaciji općinske uprave i bržoj realizaciji kapitalnih projekata.

- Dosadašnji načelnik iz IDS-a, koji se sada ponovno kandidira, u svom je radu dostigao maksimum i zato Općina više ne napreduje. Ja ću u konsolidaciji općinske uprave osigurati transparentnost rada i dostupnost za mještane. Jedan od prvih poteza bit će mi odlazak u Ministarstvo financija kako bih dogovorio skidanje teretovnice s dječjeg vrtića, da bismo mogli krenuti u investiciju nadogradnje vrtića. Nakon toga slijede asfaltiranje ceste Žminj-Balići, izgradnja kanalizacije u naselju Lukovica, sanacija kolektora otpadnih voda kod groblja u Žminju, proširenje groblja u Žminju i Cerama, pokretanje poduzetničkog i start-up inkubatora te uređenje multimedijskoj centra, najavio je Plavčić.

Stručni kadrovi

Voditelj je marketinga u jednoj poznatoj pazinskoj tvrtki koja izvozi diljem svijeta i radi s renomiranim hrvatskim tvrtkama. Preuzimanje rada Općine Žminj za njega će biti novi veliki izazov te najavljuje da će do sada stečeni poduzetnički duh prenijeti i u rad općinske uprave. Kaže da su mu u razmišljanjima najbliži vijećnici s Nezavisne liste Eduarda Ermana, za koje kaže da su zaposleni u modernim informatičkim tvrtkama. (P. GREGOROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter