Plava zastava na plaži Kanova 13. put

Plava zastava u Istraturistovom umaškom kampu (K. FLEGAR)
Plava zastava u Istraturistovom umaškom kampu (K. FLEGAR)

Na plaži Kanova u Istraturistovom CampingIN Parku Umag danas se po 13. put zavijorila Plava zastava. Ovaj međunarodno priznati simbol dokazuje da se plažom upravlja u skladu s najvišim standardima zaštite mora pa je mnogim turistima jedan od osnovnih kriterija prilikom odabira destinacije za odmor. Na Kanovi ju je podignuo Hamish Mackenzie, Englez iz Njemačke, koji se u ovaj autokamp vraća već pet godina.

Prigodnoj su svečanosti prisustvovali predstavnici Grada Umaga, na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Maurom Jurmanom, i Istraturista, među kojima je bila direktorica umaškog Parka Mirjana Dujček. Istom je prigodom predstavljena izložba likovnih radova na temu "Čistoća mora", koju su djeca iz autokampa izradila zajedno s animatorima u mini klubu.

Spašavanje utopljenika efikasno je i uvjerljivo demonstrirao spasilac Igor Parać, uz asistenciju "utopljenice", animatorice Maje Marušić.

- Na području našeg grada plave zastave su prisutne od 2001., a ove godine ih imamo tri. To dokazuje sustavni pristup u održavanju i razvoju plaža te brizi za čisto more i okoliš. Grad zajedno s ovdašnjim turističkim tvrtkama kreira motive dolaska naših gostiju. More i plaže su jedan od tih motiva i cilj nam je da ih prezentiramo u njegovom vrhuncu, rekao je Jurman.

Dujček je kazala da su izuzetno ponosni što su ponovno ispunili sve uvjete za dobivanje Plave zastave. "Time potvrđujemo da imamo more vrhunske kakvoće i da se naši gosti zaista mogu osjećati sigurno, da plaža ima sve potrebne dodatne sadržaje. Park Umag smo otvorili početkom travnja i trenutno imamo oko 4.000 gostiju, u prvom redu Austrijanaca i Nijemaca, potom i Skandinavaca. Na raspolaganju su im, uz zabavu i sportske aktivnosti na moru, mini klubovi za djecu i mlade svih uzrasta, večernje plesne zabave uz živu glazbu i animacijske showove, plažni barovi s vlastitim programima i istarska tržnica s autohtonim proizvodima", istaknula je.

Autokamp može primiti 7.900 posjetitelja, očekuju ga popuniti u srpnju i kolovozu, lipanj je po posjećenosti iznad očekivanja, a prognoze do kraja ljeta su vrlo dobre. Osim Parka Umag, Plavu zastavu imaju još dvije Istraturistove plaže - Laguna u turističkom naselju Stella Maris i Katoro u turističkom naselju Polynesia, obje od 2001. godine.

- U zadnjih desetak godina Plavu zastavu smo na našim plažama podizali više od 50 puta. Drago mi je da su napori Istraturista u održavanju i uređivanju plaža i obalnog pojasa prepoznati i da naše investicije donose jasne rezultate. Cijene to i naši gosti, komentirao je direktor marketinga i prodaje Istraturista Rajko Simić. (K. FLEGAR)


Podijeli: Facebook Twiter