Plava laguna na sajmu poslova u Sisku

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Predstavnici porečke hotelijerske tvrtke Plava laguna, koja u svom vlasništvu ima i Istraturist Umag, predstavili su prekjučer na sajmu poslova u Sisku mogućnosti zaposlenja u njihovim tvrtkama. Riječ je o kompanijama koje ukupno zapošljavaju oko tri tisuće radnika, od čega su dvije tisuće sezonci.

- Grupacija Plava laguna godišnje zapošljava oko dvije tisuće sezonskih radnika, od čega su najpotrebnije sobarice, servirke, kuhinjsko osoblje, kuhari, konobari, ali i vrtlari, animatori, radnici u praonici, čuvari na bazenu ili morskoj obali. Većina njih zapošljava se neposredno prije uskrsnih blagdana i rade do kraja rujna. Plava laguna i Istraturist nude kvalitetne mogućnosti za stjecanje radnih vještina, skupljanje radnog iskustva i upoznavanje zanimljivih ljudi. Radna mjesta otvorena su u Poreču i Umagu, smještaj i tri obroka dnevno su na trošak poslodavca, a uz sigurnu i redovitu plaću osigurana je i stimulacija za rad u srpnju i kolovozu, poručuje glasnogovornica Eva De Zan Prusina.

Navela je da je Plava laguna ove godine investirala u podizanje kvalitete personalnog smještaja te u dodatnih 300 kreveta za djelatnike. Prosječna plaća u Plavoj laguni iznosi 8.779 kuna bruto, što iznosi 9,5 posto više u odnosu na prosječnu plaću u Hrvatskoj i 14,2 posto više u odnosu na prosječnu plaću pružatelja usluga smještaja. Na kraju svake sezone najboljim radnicima ponude se i ugovori na neodređeno vrijeme, pa je tako krajem ove sezone ponuđeno više od 300 ugovora o trajnoj suradnji.

- Ovih su dana proglašeni i radnici sezone, pri čemu su najbolje zaposlenike mogli predložiti njihovi kolege, a predloženo ih je čak 600. Nagrada za najbolje je bonus od 2.000 kuna. Kada pogledamo to, plus činjenicu da je ove godine osnovna plaća svih radnika povećana za tri posto, te da su od ranije dogovorene trajna isplata božićnica od 2.500 kuna neto, sezonska stimulacija i regres, ali i besplatan smještaj i tri topla obroka za sezonske radnike koji su na smještaju, možemo reći da se radi o nadprosječnim uvjetima za hrvatske prilike, saznajemo od glasnogovornice Plave lagune.

Svi zainteresirani mogu popuniti prijavni obrazac na http://bit.ly/sezonskiposao i pogledati na Facebooku na http://facebook.com/sezonski.posao, odnosno poslati mail na [email protected]. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter