Platini bi žute kartone zamijenio isključivanjem?

Michel Platini (Reuters)
Michel Platini (Reuters)

Predsjednik UEFA-e Michel Platini htio bi zamijeniti kažnjavanje igrača žutim kartonima privremenim isključivanjem igrača za trajanja utakmice.

"Promijenio bih sustav upozorenja, kartone. Napravio bih to kao u rugbyju, kaznio bi one koje treba kazniti isključenjem igrača na deset ili 15 minuta", izjavio je Platini u razgovoru za španjolski dnevnik "AS".

"Na taj bi način odmah to mogla iskoristiti suparnička momčad, dok u slučaju kažnjavanja žutim kartonima korist do toga ima tek sljedeća suparnička momčad", dodao je Francuz.

Prema sadašnjim pravilima, dva žuta kartona znače da igrač ne može igrati sljedeću utakmicu. Tako se u Ligi prvaka, dva žuta kartona prikupljena u grupnoj fazi natjecanja kažnjavaju se suspenzijom od jedne utakmice.

"To je ideja. Sada je potrebno da ona sazrije pa da vidimo bi li ona bila dobra za igru. To je prijedlog koji treba ispitati", rekao je Platini.

Osim toga, predsjednik UEFA-e je ocijenio i da bi pobjednici nacionalnih kupova trebali sudjelovati u Ligi prvaka. Prema sadašnjem sustavu natjecanja, sudjelovanje u Ligi prvaka dobivaju klubovi plasirani do četvrtog mjesta na ljestvici nacionalnog prvenstva.

"Slažem se s tim prijedlogom o kojem smo često raspravljali. Ali kada dođe vrijeme glasovanja, zemlje koje ne žele ustupiti mjesto pobjedniku svog kupa su u većini. Neke zemlje uopće nemaju nacionalni kup. UEFA je demokratična i glasovanje je jasno", zaključio je šef UEFA-e. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter