Platforma Labin nastavlja remont u Uljaniku


Sinoć je u pulsku luku dotegljena i na otok Uljanika privezana platforma za bušenje podmorja Labin u vlasništvu tvrtke Sea Horse Shipping Inc., članica hrvatske kompanije Crosco. Naime, platforma Labin će u Uljaniku nastaviti prošlogodišnji remont, doznajemo u Uljaniku.

Dana 25. srpnja ove godine Uljanik Brodogradilišta d.d. i kompanija Sea Horse Shipping Inc. potpisali su ugovor o izvođenju remontnih radova na platformi Labin. Ovogodišnji remont je nastavak prošlogodišnjih radova i aktivnosti u cilju obnavljanja klase i dobivanja potrebnih dozvola i certifikata za daljnji rad platforme. Na platformi će se raditi opsežan pregled opreme i remont trupa i nosivih nogu. Te će noge biti opasane skelama, a za potrebe tog remonta u Uljanik će stići i posebna montažna dizalica teška gotovo 500 tona koja će posebno opsluživati potrebe remonta i rada na velikim visinama.

Ugovoreni rok dovršetka radova je do konca ožujka 2015 godine, izjavio je direktor tvrtke Uljanik poslovno informacijski sustavi Hrvoje Markulinčić. (C. B. GALIĆ/SNIMIO Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter