Platforma 7x7 - predizborni program Valtera Flega


Kandidat za istarskog župana Valter Flego danas je u porečkom Obrtničkom domu održao prvo predstavljanje svog predizbornog programa Platforma 7x7, "Za bržu, snažniju i još veseliju Istru - Za Istru koja radi!". Govorio je o infrastrukturi za razvoj i zaštitu okoliša, a u sljedećih će nekoliko tjedana po gradovima predstaviti još šest tematskih poglavlja "ključnih za razvoj naše regije i kvalitetniji život njenih ljudi", kako je rekao, da bi sve zaključio završnom prezentacijom u Puli 17. ožujka.

"Platforma obuhvaća sedam područja života u kojima Županija, kao operativna instanca, može pokrenuti, zakotrljati i promijeniti stvari", istaknuo je, napominjući da je u njenom srcu istarski čovjek i briga za regionalni identitet. Prvo se poglavlje odnosi na dovršetak izgradnje Istarskog ipsilona, na novi pomorski putnički terminal u Puli, pitanje vodoopskrbe, novu kanalizacijsku mrežu i odlaganje otpada, prirodni plin, obnovljive izvore energije i izgradnju sustava azila za napuštene životinje.

Odgovarajući na pitanja građana Flego je naglasio da je plin za njega jedini mogući energent za Plomin, da treba hitno krenuti s projektiranjem željezničke mreže prema drugim hrvatskim regijama i Sloveniji te da će gradovi dobiti mjerne stanice za kakvoću zraka, na osnovu kojih će se poduzimati potrebne mjere.

- Moj je program otvorena autocesta kojoj se može priključiti svatko tko želi doprinijeti napretku Istri i kvaliteti života njezinog čovjeka. Priključite mi se, zajedno smo nova snaga koja Istru vodi u novo vrijeme!, poručio je. (K. FLEGAR, snimila J. PREKALJ)


Podijeli: Facebook Twiter