Preksinoć je na medulinskom ribarskom mulu održano još jedno uspješno izdanje festivala Hook and Cook koji su lani pokrenuli ribar Siniša Pavlović, fotografkinja Ivana Vareško i geolog Marko Domgjoni, Medulinci koje je povezala ljubav prema moru, pecanju i dobroj hrani. "Hook and Cook predstavlja spoj ribolova, kuhinje i dobre glazbe. Naša druženja oduvijek se vrte oko stola i eksperimentiranja s ribom koju Siniša ulovi. Nismo profesionalni kuhari, ali obožavamo eksperimentirati, pa smo naše prijatelje navikli da se kod Čičija u konobi ili Ivaninoj kuhinjici uvijek nešto sprema i isprobava, a upravo smo tu ljubav prema novim jelima i druženjima odlučili dovesti na ribarski mulo u Medulin", poručuju organizatori.
Food blogerica Jelena Markota
Ideja da se izvrsne morske namirnice - tuna i srdele - ponude na inovativan način, polučila je izvrstan rezultat. Tako se preksinoć na mulu, ispred broda na kojem se spravljao tuna burger tiskalo mnoštvo željno tuna steaka u pecivu s dodatkom sipina crnila, garniranog grilanim tikvicama, malancanama, rajčicama i umakom od mente. Iako su trebali biti na meniju, folpi se nisu nudili jer ih je uništilo nevrijeme zbog kojeg je i cijela manifestacija odgođena s utorka na srijedu. No, jednako zanimljiva i ukusna bila je corndela, frigana sardela u kukuruznom tijestu s pikantnim džemom od rajčice.
Na meniju je bio i tuna steak u obliku hot doga s pikantnom majonezom, wasabijem i salatom, zabavna fuzija nota Dalekog istoka. Ljubitelje slatkog ugodno su iznenadili crni tacosi s kremom od vanilije i višanja. Ova zanimljiva i ukusna jela osmislila je i skuhala food blogerica Jelena Markota, a velik interes posjetitelja pokazao je da Medulinu, ali i drugim turističkim odredištima, kojima dominiraju pizza cut, burek i američki hamburger, nedostaje kvalitetna i inovativna street food ponuda.
Glazbeni kolektiv i Gortan
Planulo je oko tisuću porcija koje su se prodavale od 25 do 50 kuna, spravljene od metar i pol duge i 90 kilograma teške jadranske tune i 50 kila sardela. Ovom je prilikom predstavljeno i pulsko craft pivo Gortan koje su osmislili Ante Žunec i Aleksandar Ćelović, a druženje je, uz ugodnu glazbu lokalnog kolektiva MAD - Music Afer Dinner, potrajalo do ponoći. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)