Planulo tisuću porcija od metar i pol duge jadranske tune i 50 kila sardela

Nastup mladih, talentiranih izvođačica (D. ŠTIFANIĆ)
Nastup mladih, talentiranih izvođačica (D. ŠTIFANIĆ)

Preksinoć je na medulinskom ribarskom mulu održano još jedno uspješno izdanje festivala Hook and Cook koji su lani pokrenuli ribar Siniša Pavlović, fotografkinja Ivana Vareško i geolog Marko Domgjoni, Medulinci koje je povezala ljubav prema moru, pecanju i dobroj hrani. "Hook and Cook predstavlja spoj ribolova, kuhinje i dobre glazbe. Naša druženja oduvijek se vrte oko stola i eksperimentiranja s ribom koju Siniša ulovi. Nismo profesionalni kuhari, ali obožavamo eksperimentirati, pa smo naše prijatelje navikli da se kod Čičija u konobi ili Ivaninoj kuhinjici uvijek nešto sprema i isprobava, a upravo smo tu ljubav prema novim jelima i druženjima odlučili dovesti na ribarski mulo u Medulin", poručuju organizatori.

Food blogerica Jelena Markota

Ideja da se izvrsne morske namirnice - tuna i srdele - ponude na inovativan način, polučila je izvrstan rezultat. Tako se preksinoć na mulu, ispred broda na kojem se spravljao tuna burger tiskalo mnoštvo željno tuna steaka u pecivu s dodatkom sipina crnila, garniranog grilanim tikvicama, malancanama, rajčicama i umakom od mente. Iako su trebali biti na meniju, folpi se nisu nudili jer ih je uništilo nevrijeme zbog kojeg je i cijela manifestacija odgođena s utorka na srijedu. No, jednako zanimljiva i ukusna bila je corndela, frigana sardela u kukuruznom tijestu s pikantnim džemom od rajčice.

Na meniju je bio i tuna steak u obliku hot doga s pikantnom majonezom, wasabijem i salatom, zabavna fuzija nota Dalekog istoka. Ljubitelje slatkog ugodno su iznenadili crni tacosi s kremom od vanilije i višanja. Ova zanimljiva i ukusna jela osmislila je i skuhala food blogerica Jelena Markota, a velik interes posjetitelja pokazao je da Medulinu, ali i drugim turističkim odredištima, kojima dominiraju pizza cut, burek i američki hamburger, nedostaje kvalitetna i inovativna street food ponuda.

Glazbeni kolektiv i Gortan

Planulo je oko tisuću porcija koje su se prodavale od 25 do 50 kuna, spravljene od metar i pol duge i 90 kilograma teške jadranske tune i 50 kila sardela. Ovom je prilikom predstavljeno i pulsko craft pivo Gortan koje su osmislili Ante Žunec i Aleksandar Ćelović, a druženje je, uz ugodnu glazbu lokalnog kolektiva MAD - Music Afer Dinner, potrajalo do ponoći. (M. VERMEZOVIĆ IVANOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter