Planulo gotovo 400 porcija lešade od božige i krumpira

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Uz svirku popularnih Anelida na pulskoj tržnici gotovo 400 porcija morske delicije, u režiji Rock Caffe gastro tima i Budimira Žižovića Žiže, planulo je u subotu ujutro u trenu. Iako su pod nazivom "More u pjatu" mnogi očekivali friganu srdelu Žižo je i ovoga puta iznenadio te za okupljene u velikoj pulskoj padeli pripremio, kako nam je kazao, lešadu.

- Oko 40 kila filetirane božige, 50 kila krumpira, puno luka, čak pet litara maslinova ulja i ostalih mirodija, to je današnje jelo, kazao nam je Žižović, a iako ga nismo stigli probati okupljeni su nam potvrdili da je bilo - odlično.

Gastro-zabavni programi na tržnici, u sklopu manifestacije "Prosinac u gradu" nisu gotovi - u velikoj pulskoj padeli će se u subotu, 30. prosinca, pripremati tradicionalna fritaja od, ovoga puta, 2018 jaja, dok će okupljene zabavljati još jedna legenda istarske glazbene scene - Vesna Nežić Ružić i Duo Magnolija.

Podsjetimo da su tijekom blagdanskih dana pulske tržnice otvorene po posebnom radnom vremenu. Tako u ponedjeljak, 25. prosinca tržnica neće raditi, a u utorak, 26. prosinca bit će otvorena prema nedjeljnom radnom vremenu. Tržnice će biti zatvorene i 1. i 6. siječnja. (Napisala i snimila B. PETROVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter