Fritaja od tisucu jaja sa šparugama i mladim lukom, koja se u subotu pripremala na pulskoj tržnici u povodu uskrsnih blagdana, planula je u trenu.
Gradani su objerucke prihvatili uskrsni dar agencije Avenue, pulske Turisticke zajednice i Tržnice u cijoj se organizaciji održala uskrsna manifestacija. Nije im bilo teško izdvojiti deset kuna za porciju.
- Fritaja je bila odlicna. Kao da sam je doma sam spremao, rekao nam je jedan Puljanin kojeg smo zatekli za obližnjim krcatim stolom. Došao je na tržnicu s obitelji, kao mnogi Puljani, te subotnje jutro proveo uživajuci s društvom, uz odlican dorucak.
Dobroj atmosferi i stotinama gradana koji su se okupili na tržnici zasigurno je doprinijelo i relativno lijepo jutarnje vrijeme, a nisu ih omeli ni popodnevni oblaci koji su se s odmicanjem dana navukli nad Pulom.
Priprema fritaje pocela je oko 10 sati i prve porcije bile su spremne oko podne. Kako je i najavljeno, glavni kuhar bio je Budimir Žižovic, koji je dao sve od sebe da pripremi ukusnu fritaju, a u kuhanju mu je pomogla i direktorica pulskog TZ-a Sanja Cinkopan Korotaj i tim iz Rock caffea.
Na tržnici se takoder u subotu održala i najava 18. smotre ekstra djevicanskih maslinovih ulja te 19. smotre vina južne Istre, koje su gradani mogli kušati.