Planula fritaja od 2.011 jaja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gotovo sat i pol pripremali su kuhari božicnu fritaju u šatoru Rock Caffea na Portarati, a vec tradicionalna kulinarska manifestacija okupila je veliki broj gladnih i znatiželjnih gradana. Sve što im je trebalo bilo je 20 kuna za porciju te poveca doza strpljenja buduci da je priprema delicije od 2.011 jaja i 50 kilograma kobasica zahtijevala više vremena no što je gastronomska ekipa ocekivala.

Medu njima bila je glavna urednica Radio Pule Tatjana Kaštelan, koja je u povodu obilježavanja 50. godina u fritaju ubacila isto toliko jaja, dok je gradonacelnik Boris Miletic bio zadužen za posljednjih jedanaest u znak pozdrava nadolazecoj godini.

Najuporniji u miješanju bili su vlasnik Rock Caffea Mirko Mocko i njegovi pomocnici - Gabi iz pulske grupe Nola te Budimir Žižovic. Podijeljeno je otprilike tisucu porcija, od kojih je 400-tinjak otpremljeno u Dom za stare i nemocne osobe "Alfredo Štiglic", a prema rijecima gradana, marenda je bila za polizati prste.

Kao i proteklih godina, tava je za najvecu božicnu fritaju u Hrvatskoj dopremljena iz Buzeta, dok je glazbenu pozadinu bio zadužen Dean Bakic.

Nešto kasnije je u šatoru održana i konferencija za novinare na kojoj je najavljena podmanifestacija "Prosinca u gradu" pod nazivom "Prosinac u padeli". Gradani ce moci u pet navrata - 23., 24., 27., 28. i 30. prosinca - besplatno marendati, i to grah, maneštru, grah s kobasicama i jotu. Prema rijecima organizatora Mirka Mocka, bit ce podijeljeno otprilike po 600 porcija, a pocetak ce uvijek biti u 10 sati.

- Na Badnjak ce biti organizirana gradelada na kojoj ce biti pripremljeno 180 kilograma sardela, odnosno otprilike 900 porcija. Ribu ce nam donirati poduzece Mauros, koje ce tom prilikom predstaviti buduce proizvode za tržište. Osim njih, prezentaciju delicija te promotivnu prodaju održat ce i nekolicina donatora lutrije, kazao je jedan od organizatora Budimir Žižovic.

Suorganizator manifestacije je Grad Pula, dok ce pomoc pružati još Vela Nera i tvrtka Avenue te kao generalni sponzor Zagrebacka banka.


Podijeli: Facebook Twiter