Planula božicna fritaja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prizoru i mirisu božicne fritaje od 2.010 jaja, 50 kilograma kobasica i tartufate malo je tko od Puljana okupljenih danas prije podne na Trgu Portarata mogao odoljeti pa ne cudi da je oko 750 porcija fritaje planulo.

Priprema ove, najvece božicne fritaje u Hrvatskoj, okupila je brojne gradane oko cuvene buzetske tave promjera dva i pol metra, a, kako veli šef kulinarske parade Budimir Žižovic Žižo, nije rijec samo o najvecoj vec i najboljoj božicnoj fritaji.

Najveci dio posla odradila je kuharska ekipa Rock Caffea na celu s Frankom Mockom, a u miješanju sastojaka pomogli su i gradonacelnik Boris Miletic te jedina pripadnica ljepšeg spola medu kuharima - pjevacica Tasha.



"Ova je fritaja karakteristicna po onome po cemu je Istra najpoznatija, a to su tartufi. Ima u njoj i domaceg maslinova ulja, a konzumacija nece proci ni bez malvazije", kaže Žižovic.

Oko 300 porcija fritaje podijeljeno je korisnicima Doma za starije i nemocne osobe "Alfredo Štiglic", dok su gradani ovaj fini jutarnji obrok mogli kupiti po cijeni od pristojnih 15 kuna. Za glazbenu kulisu s pregršt domacih i stranih hitova pobrinuli su se bend Night express i Dean Bakic. Bonovi od kupljene fritaje istovremeno su bili i brojevi za lutriju koja je uslijedila, a za dobitnike su osigurani slasni božicni darovi.


Podijeli: Facebook Twiter