Planiran sastanak Putina i Merkel u Normandiji

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ruski predsjednik Vladimir Putin sastat će se s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel u petak ujutro u Francuskoj na početku svečanosti u povodu Dana D, 70-godišnjice savezničkog iskrcavanja u Normandiji, objavio je Kremlj u utorak i dodao da susret s američkim predsjednikom Barackom Obamom nije dogovoren.

- Sastanak s njemačkom kancelarkom Angelom Merkel predviđen je u petak ujutro prije službene svečanosti, rekao je Putinov savjetnik za vanjsku politiku Juri Ušakov.

Putinovi sastanci u Normandiji s francuskim predsjednikom Francoisom Hollandeom i britanskim premijerom Davidom Cameronom već su ranije najavljeni, no Ušakov je rekao novinarima da nije planiran susret s američkim predsjednikom Barackom Obamom.

Kremlj je također objavio da su u telefonskom razgovoru u utorak Putin i Merkel pozvali na provedbu koordiniranih mjera za razrješenje krize u Ukrajini.

- Pregovori između Rusije, Europske unije i Ukrajine o problematici isporuka prirodnog plina također su bili tema razgovora, rekao je Ušakov. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter