Planinari Elektroistre izabrali predsjednika


Na izbornoj skupštini Planinarskog društva Elektroistra iz Pule u četvrtak navečer za novog je predsjednika izabran Dragan Drobnjak, zamjenik dosadašnjeg predsjednika Enia Bugarina koji je tu dužnost obnašao od osnivanja društva prije osam godina. Premda je PD Elektroistra nastalo pod okriljem HEP-a, ono je već dulji niz godina otvoreno za sve građane Pule i Istre koji uz angažman volontera društva organizirano obilaze brda i doline cijele regije.

Od nedavno novi i stari članovi PD Elektroistra sastaju se u prostorima Mjesnog odbora Kaštanjer (Ulica Kaštanjer 10) svakog drugog četvrtka od 18 do 20 sati, a u to se doba mogu upisati i novi članovi.

Godišnje se organizira 22 do 25 izleta, a upravo u subotu 7. veljače pješačit će do izvora Badavac pa zatim do zvjezdarnice gdje je najavljeno predavanje poznatog sveznadara Korada Korlevića. Ove godine društvo planira četverodnevni odlazak na Korčulu i Pelješac, dvodnevne odlaske u Sloveniju i penjanje na Mojstrovku - Prisojnik, zatim Storžić, Vogel i okolicu, Grintovec, te mnoštvo jednodnevnih izleta u Gorski kotar, a tijekom zime po Istri. Težina izleta je raznovrsna tako da se mogu pridružiti i oni sa slabijom kondicijom. Uz posredstvo vanjskog suradnika jedna će se grupa članova ove godine uputiti čak i u Nepal.

U izvještaju za proteklu godinu moglo se čuti da su osposobljeni novi planinarski vodiči i markacionisti, a društvo je bilo i među inicijatorima za otvaranje Sakomanovog puta na Ćićariji. Posebno su ponosni na otvaranje Jadrankinog puta ponad Kožljaka kao sjećanje na prerano preminulu aktivnu kolegicu Jadranku Raguž.

Plan je i buduća intencija društva, ističe Drobnjak, reaktiviranja i obnova brojnih planinarskih staza u Istri, kao i onih pješačkih, a sve u suradnji s Istarskim planinarskim savezom i Turističkom zajednicom. (J. ORLIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter