Planetarno popularni John Newman nastupit će na Peškeri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Porečki glazbeni festival Rise up 2017., koji će se održati na Peškeri 9. i 10. lipnja kao uvod u glavnu turističku ali i sezonu glazbenih festivala ove godine dovodi neka od najpoznatijih imena svjetske scene, među kojima i Johna Newmana. On je engleska soul zvijezda i jedan od najtraženijih pjevača današnjice, planetarno popularan po singlovima "Love Me Again", "Losing Sleep", "Out Of My Head" i "Cheating", kao i zbog rada sa sastavom Rudimental na hitovima "Not Giving In" i "Feel The Love" ili "Blame" s Calvinom Harrisom s kojima je osvojio svjetske top liste. Sve pjesme zajedno broje više od milijardu pregleda na YouTubeu.

Glazbeni doživljaj

Tim je povodom jučer održana konferencija za novinare u Zagrebu, gdje je istaknuto da će u Poreču na najljepšoj porečkoj pozornici na otvorenom u uvali Peškera nastupiti i druge zvijezde kao što su Icona Pop, Redfoo (ex Limfao), Rudimental, Roger Sanchez, Faithless (DJ set by Sister Bliss) i Stereo MC's.

Kako doznajemo iz tvrtke Laguna Poreč, koja je generalni sponzor ovog glazbenog spektakla, festival je predstavljen zagrebačkoj publici u Johann Francku. U odličnoj atmosferi i glazbi uživali su brojni ljubitelji ljetnih glazbenih festivala poput Anite Dujić, Kristine Šalinović, Damira Kedže, Slavka Sobina, Amara Bukvića i mnogi drugi.

Baloni i party brodovi

Kako doznajemo iz Lagune Poreč, osim glazbenog doživljaja, pripremljen je i bogat gastronomski program s regionalnim masterchefovima i u suradnji s Agencijom za ruralni razvoj Istre. Također, posjetitelji festivala moći će porečku panoramu promatrati s nebeskih visina – iz balona na topli zrak u suradnji s Pegaz klubom iz Maribora ili pak s mora, jer će jedan od partyja biti osiguran na Atlasovom party brodu. Svaku večer u ponoć u zrak će se pustiti na tisuće svjetlećih lampiona, čija prodaja ide u humanitarne svrhe, a prikupljena sredstva bit će uplaćena potrebitim s područja lokalne zajednice.

Osim generalnog sponzora Lagune Poreč, Rise up festival podržali su i turističke zajednice Poreča, Funtane i Istarske županije, te Atlas.

- S obzirom da poslujemo već 60 godina smatramo da je naša odgovornost razvijati destinacije u kojima djelujemo, kao i sudjelovati u aktivnom upravljanju sadržajima. Upravo ovakvi glazbeni festivali predstavljaju motiv dolazaka izvan glavne turističke sezone i povećavaju konkurentnost naših destinacija. Rise up upravo je takvo događanje koje će oplemeniti odmor našim gostima, naglasio je Dean Krizmanić iz Lagune Poreč.

Ulaznice za Rise up 2017. u prodaji su preko sustava Eventim te u  poslovnicama agencija Kompas i Atlas u Hrvatskoj i Sloveniji, a do kraja tjedna se mogu kupiti po dvostruko nižoj cijeni. Više informacija o paketima ulaznica može se pronaći na službenoj stranici festivala www.riseupporec.com. (T. KOCIJANČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter