Plan zdravlja za Porecane

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grad Porec potpisao je s Istarskom županijom sporazum o suradnji u provedbi Plana za zdravlje Istarske županije na svom podrucju, strateškog dokumenta kojim se definira županijska zdravstvena politika i koji predstavlja sveobuhvatni plan rada i razvoja zdravstvene zaštite na svim razinama zdravstvenih djelatnosti.

Sporazum su u sjedištu poreckog Zdravog grada potpisali gradonacelnik Edi Štifanic i župan Ivan Jakovcic, a obje ce strane nastojati implementacijom Plana i zajednickim resursima zadovoljiti socio-zdravstvene potrebe Porecana i odgovarajucim intervencijama približiti programe što vecem broju korisnika.

Jakovcic se zahvalio okupljenim predstavnicima Zdravih gradova i svima koji su omogucili da Grad Porec i Istarska županija prije nekoliko godina dobiju titulu šampiona Zdravog grada, odnosno Županije, te podsjetio kako je dvjestotinjak strucnjaka i strucnjakinja radilo na Planu za zdravlje Istarske županije koji je usmjeren na sustavno rješavanje javno-zdravstvenih problema.

- Nisam medutim, zadovoljan sa stanjem zdravstvenih usluga u pulskoj bolnici, ne zbog djelatnika koji se trude i odraduju svoj posao, nego prije svega zbog toga što ne možemo riješiti je izgradnju nove zgrade i opremanje bolnice, što je kruna rada zdravstvenih djelatnika. Prevencija je pola zdravlja, ali kad smo bolesni idemo u bolnicu, a pulska bolnica je loša slika za zdravstvo, ali i za turizam i gospodarstvo, rekao je Jakovcic.

Potpisivanje sporazuma o suradnji, nakon Poreca izvršit ce se i sa drugim gradovima u Istri, od kojih se prvo planira u Labinu.

Ovom je prilikom promovirana i nova županijska web stranica pod nazivom "Zdrava Istra- Istria Sana" na kojoj su prezentirane aktivnosti na unapredivanju zdravlja gradana i slike zdravlja u lokalnoj zajednici. Adresa stranice je http://zdrava-sana.istra-istra.hr. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter