Plakete Općine Pićan zaslužnim građanima


Ravnatelju Državnog arhiva u Pazinu Elvisu Orbaniću, umirovljenom ravnatelju osmoljetke u Potpićnu Miroslavu Suliću, umirovljenoj učiteljici škole u Sv. Katarini Gracijeli Carić i humanitarki iz Pedrovice Ani Ivaninić uručena su godišnja priznanja - plakete Općine Pićan na svečanoj sjednici vijeća u subotu. Peti laureat, organizator Legendfesta Ivor Zidarić, izostao je zbog poslovnih obaveza.

"Drago mi je da je prepoznat rad dvoje prosvjetnih djelatnika. Posebno me, pak, kao dugogodišnjeg ravnatelja, raduje što je Općina sa Županijom uredila učionice i poboljšala uvjete u školi u Sv. Katarini, koja pokriva relativno malo područje, ali nikad nije imala problema s brojnošću đaka", istaknuo je Sulić, primajući nagradu iz ruku pićanskog načelnika Ivana Frankovića.

Njemu je, uz "poseban dugogodišnji doprinos u odgoju i obrazovanju djece", za što je ovjenčana i nastavnica Carić, vrednovan i angažman u izvanškolskim aktivnostima s nadarenom djecom te rezultati na raznim školskim natjecanjima.

Orbanić je nagrađen za doprinos u izučavanju povijesne građe općinskog središta i Pićanštine, koju je objedinio u Pićanskom zborniku, jedinom takvom zapisu izdanom u posljednje vrijeme. U humanitarnom radu Ivaninić, vrijednom općinske nagrade, naglašena je pomoć bolesnima i nemoćnima.

Zidarić je, pak, plaketu zaslužio za, kako je obrazloženo, uspješnu organizaciju i sve veću popularizaciju festivala legendi, mitova i priča Istre, čije je sedmo izdanje održano potkraj srpnja. (I. RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter