Plaketa Ivanu Jagustinu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što je u subotu ujutro optrčao Vodnjan i time odao počast svim hrvatskim braniteljima, Ivan Jagustin, poznati vodnjanski maratonac, sudionik Domovinskog rata, invalid i čovjek narušenog zdravlja, doživio je novo priznanje.

Naime Sportska zajednica Grada Vodnjana dodijelila mu je posebnu  plaketu za doprinos razvoju sporta u Vodnjanu. Na trgu ispred crkve svetoga Blaža njemu su Elvis Marić, predsjednik i donedavni tajnik Sportske zajednice Enea Codaci uručili  tu plaketu.

Vidno dirnut Jagustin se zahvalio rekavši da mu je mu  čast i  da je ponosan  što je mogao ponovo dati svoj doprinos velikom događaju - obilježavanju 22. Obljetnice vojno redarstvene akcije Oluja.

- I ovu današnju utrku posvećujem svih hrvatskim braniteljima, invalidima, poginulima i nestalima  u Domovinskom ratu. Nisam želio odustati unatoč velikoj žezi i slabom zdravstvenom stanju nego sam skupio snage, volje i sportskog duha te zahvaljujem dragom Bogu što mi je dao snage da izdržim i ovaj put, rekao je skromni Ivan uz napomenu da će i dalje dok može na svoj način obilježavati značajne datume iz naše nedavne prošlosti. (A. BABIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter