Plaćeno gotovo pola računa za radove na grobovima

Na novim grobnim mjestima betonirani su temelji (M. ANGELINI)
Na novim grobnim mjestima betonirani su temelji (M. ANGELINI)

Nakon odbijanja nekih građana da plate radove betoniranja na novom dijelu groblja jučer nam je direktor Monte Gira Darko Buršić potvrdio da je više od 40 posto poslanih računa za navedene radove ipak plaćeno. Kako veli, svi su obaviješteni o izvedenim radovima, poslani su im računi, a s obzirom na tešku gospodarsku situaciju onima koji iznos od 1.750 kuna ne mogu platiti odmah dana je mogućnost da to učine u ratama, točnije do šest rata.

Kako pojašnjava, izrada betonskih okvira bila je nužna radi konsolidacije terena, odnosno, zato što je na novom groblju dana dozvola za ukapanja odmah po dobivanju uporabne dozvole, a da se tek raskopana zemlja još uvijek nije bila slegla. Ti su okviri bili potrebni da se novi grobovi, i kasnije pripadajući spomenici, ne bi urušavali i kako cijeli izgled groblja ne bi bio narušen.

Iako potvrđuje da za navedene radove nisu tražene dozvole vlasnika grobnica, odnosno onih kojima su parcele dane na korištenje, navodi da su odluku o radovima donijeli kao društvo jer je groblje gradsko, a njima dano na upravljanje.

- Mi kao društvo upravljamo grobljem i naša je intencija da se, kada se nešto već radi, napravi to kako treba. Odlučili smo da je najjednostavnije da potrebne radove odradimo mi kao društvo, kako ne bi došlo do kasnijih problema, a onda radove naplatimo od korisnika, naveo nam je jučer Buršić dodajući da je ovakvo groblje lakše održavati, a njegov je izgled "na visini".

Buršić također navodi da bi te radove kad-tad trebali odraditi sami vlasnici, ali je u dogovoru s Nadzornim odborom ipak odlučeno da se ne dozvoli da to svatko radi na svoju ruku, već da te radove u cjelini ugovori Monte Giro pa da ujedno i garantira kvalitetu izvedenih radova.

Na upit kako komentira situaciju našeg sugrađana koji nam je javio kako je uspio ishoditi storno računa, direktor Buršić odgovora "niti jedan račun za uslugu izrade temelja na zemljanim grobnim mjestima nismo stornirali". (B. PETROVIĆ i S. ROJNIĆ SINKOVIĆ; snimio M. ANGELINI)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.

 


Podijeli: Facebook Twiter